nieuws

Appelcake met anijs en room

Appelcake met anijs en room
Appelcake met anijs en room
Ingrediënten (4 pers):   * 250 gram zachte boter* 250 gram fijne kristalsuiker* 5 eieren (op kamertemperatuur)* 250 gram patentbloem gezeefd* 1 theelepel bakpoeder* 1 theelepel kaneel* 1 theelepel anijszaad* 4 zoete appels (ongeschild) in partjes* 12 bolletjes stemgember* 75 ml slagroom (ongezoet)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de boter en suiker met een mixer in 5 minuten tot een luchtige massa. Voeg dan één voor één de eieren toe, elk ei moet volledig zijn opgenomen voordat het volgende ei wordt toegevoegd. Het kan lijken alsof het beslag schift(dan wordt het bijna korrelig), maar dat verdwijnt zodra je de bloem toevoegt. 
Spatel voorzichtig en beetje voor beetje de bloem, het bakpoeder, de kaneel en anijszaadjes door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over een ovenschaal en steek de stukjes appel erin. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Haal de cake uit de oven en laat hem minimaal 30 minuten afkoelen. Snijd de gemberbolletjes in kleine partjes. Dan schep je de cake op bordjes en leg dan de gember ernaast en doe daarbij een toef slagroom(ongezoet).

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.