GA Eagles verliest na verlenging van Willem II

Go Ahead Eagles heeft zondag geen promotie naar de eredivisie weten af te dwingen. Willem II was in Tilburg na verlenging met 3-0 te sterk voor de ploeg van trainer Andries Ulderink.
Het duel was vanaf de eerste minuut onstuimig. In de eerste helft waren er aan beide kanten enkele kansen te noteren, maar Willem II was de gevaarlijkste ploeg. De eerste grote kans was echter voor GA Eagles. Reimerink bracht de bal voor het doel, maar Donny de Groot kon net niet binnenkoppen. Daarna kwam er meer gevaar voor het doel van Go Ahead, Pasveer stond echter zijn mannetje en redde een paar keer knap. Na 27 minuten werd de doelman toch gepasseerd. Frank Demouge schoot de bal van net buiten de zestien in de kruising en zette de Tilburgse ploeg daarmee op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten later was de blonde aanvaller opnieuw dichtbij een doelpunt, hij zag dat Pasveer zijn omhaal echter knap uit zijn doel hield. Na de druk van Willem II werd GA Eagles iets sterker en kreeg het iets meer balbezit. Grote kansen leverde dat niet op en daardoor gingen beide ploegen rusten met een 1-0 tussenstand.
De tweede helft begon met een grote kans voor Willem II. Nijland kopte na een paar seconden op het doel van Pasveer, de doelman stopte de bal achter op de lijn. Daarna werd Go Ahead sterker, de ploeg had het meeste balbezit, maar kwam niet tot grote kansen. Willem II kreeg die wel, maar Pasveer was opnieuw goed aan het keepen. Onder meer een schot van Swinkels werd gestopt door de doelman. Ook Donald zag een inzet gestopt worden door Pasveer, die uitgroeide tot de beste man bij Eagles. Even later kwam er weer veel druk van GA Eagles. Arkivuo wist het net echter niet te vinden. Ook Reimerink was nog dicht bij een doelpunt, maar hij schoot van dichtbij over. Scoren deed de ploeg van trainer Andries Ulderink echter niet in de tweede helft. Omdat Willem II dat ook niet deed, werd het verlengen in Tilburg.
In de verlenging was invaller Van der Biezen dicht bij een kans, maar hij miste net een vrije trap van Arkivuo. Even later werd het 2-0 voor Willem II. Akgün schoot de bal in twee instanties achter doelman Pasveer. In de tweede helft ging GA Eagles verder met waar het gebleven was, druk zetten op het doel van doelman Aerts. Een schot van Gerritsen ging echter hoog over. Vijf minuten voor het eind was het duel definitief beslist. Mehmet Akgun maakte zijn tweede doelpunt en hield Willem II daarmee in de eredivisie.

Willem II - Go Ahead Eagles 3-0 (na verlenging)

1-0 Demouge (27)
2-0 Akgün (99)
3-0 Akgün (115)
Geel: Demouge, Boutahar, Droste, Akgün
Willem II: Aerts, Van der Struijk, Biemans (Van Dinter/87), Van der Heijden, Swinkels, Pereira, Donald, Boutahar (Akgün/66), Zijler, Demouge, Nijland (Kargbo/107)
GA Eagles: Pasveer, Droste, Bus, Jansen, Vosselman, Kieftenbeld, Arkivuo, Hollart (Zuidam/46), Reimerink, De Groot (Van der Biezen/86), Colak (Gerritsen/65)