nieuws

Songfestival Week bij Radio Oost

Donderdag 27 mei staat zangeres Sieneke met het liedje 'Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)' in de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo. Ter gelegenheid hiervan organiseert Radio Oost van dinsdag 25 t/m vrijdag 28 mei een speciale 'Songfestival Week'.
Tijdens de Songfestival Week bij Radio Oost kun je stemmen op songfestivalliedjes, waarbij dagelijks leuke prijzen worden uitgedeeld. De hoofdprijs is een stedentrip naar Oslo!
Stem en win
Luister 's ochtends tussen 06.00 en 08.00 uur al naar Radio Oost. In het ochtendprogramma KlaarWakker zal presentator Bert van Losser elke dag een medley van drie bekende songfestivalliedjes laten horen. Onmiddellijk daarna kan via het mailadres songfestival@rtvoost.nl  een stem worden uitgebracht op één van die drie liedjes. Nog tijdens de uitzending van KlaarWakker wint één van de stemmers de dagprijs: een DVD & CD met de beste songfestivalhits. Tijdens het programma Afslag Oost (16.00 - 17.30 uur) zal presentator Hans van Wieren een tweede dagprijswinnaar bekendmaken.
Op vrijdag 28 mei wordt in Afslag Oost de winnaar van de hoofdprijs bekend gemaakt. Iedereen die tijdens de 'Songfestival Week' een stem uitbrengt, dingt mee naar een geheel verzorgde stedentrip voor twee personen naar de Noorse hoofdstad Oslo!
Luister dus naar Radio Oost, stem via songfestival@rtvoost.nl en maak kans op deze fantastische prijzen!

Maggie MacNeal

Zangeres Sjoukje Smit is tijdens de 'Songfestival Week' de daggast in Afslag Oost. Zij kan als geen ander meepraten over het het Eurovisie Songfestival, want als Maggie MacNeal vertegenwoordigde zij Nederland in zowel 1974 als 1980.

De fragmenten van vrijdag 28 mei

1. Teach Inn - Ding-a-dong - 1975 - Nederland
2. Katrina & The Waves - Love Shine a Light - 1997 - Verenigd Koninkrijk
3. Alexander Rybak - Fairytaile - 2009 - Noorwegen
Beluister de fragmenten aan de rechterkant van deze pagina.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.