nieuws

Woensdag 19 mei: m'n tweede Vierdaagse!

Jawel, het gaat weer gebeuren. Ook dit jaar loop ik de Vierdaagse van Nijmegen en net als vorig jaar zal ik uitgebreid verslag doen van de voorbereidingen en uiteraard tijdens het evenement zelf via deze site en Radio Oost.
Een maand of twee geleden ben ik begonnen met de daadwerkelijke voorbereidingen. Anders en ook minder intensief dan vorig jaar. Toen had ik me immers aangesloten bij het project ViaVierdaagse, speciaal bedoeld voor debutanten. Behalve allerlei tips en adviezen (en begeleiding tijdens de Vierdaagse zelf) hoorde daar ook een trainingsschema bij. Dat kwam erop neer dat ik niet alleen tochten in het weekend moest lopen, maar ook doordeweeks twee keer één tot twee uur aan de wandel moest. Dat laatste heb ik dit jaar laten schieten. Ik beperk me tot wandelingen in het weekend. Een paar weken geleden had ik graag meegelopen aan de Stiepelwandeling in Buurse, waar ik vorig jaar ook aan meegedaan heb. Maar helaas.....het 'noodlot' sloeg toe. Tijdens een wandeling van een kilometer of 35 kreeg ik steeds meer last van mijn linkervoet. Op ongeveer tien kilometer voor de streep heb ik mijn geliefde echtgenote gebeld om me uit mijn lijden te verlossen. Een bezoek aan de huisarts leerde me dat ik de gelukkige eigenaar van een eeltpit was en dat ik me moest vervoegen bij een pedicure. Het was net meivakantie en ik moest dus geduld betrachten. Op 11 mei kon ik bij Angelique Schothorst terecht en die heeft zo goed en zo kwaad als het ging de druk weggehaald. Ze verwees me weer terug naar de huisarts, want volgens haar is sprake van een wrat en die moet weer met behulp van vloeibare stikstof verwijderd worden. Dat gaat dus op 2 juni gebeuren, want dat spul schijnt schaars en maar eens per maand bij de huisarts voorradig te zijn.
De druk is in ieder geval van de ketel en ik kan weer lekker lopen. Afgelopen zondag heb ik door de gemeente Tubbergen gestruind. Ik had bij mijn geliefde echtgenote een route 'besteld' van 30-35 kilometer en zij heeft op de computer weer iets in elkaar getimmerd aan de hand van fietsknooppunten. Het werden er uiteindelijk 38. De auto parkeren bij de Kroezeboom in Fleringen en vervolgens via allerlei prachtige binnenweg en langs Reutum, Vasse, Geesteren en Albergen weer terug naar de auto.
Omdat de gele petjes-actie van vorig jaar niet herhaald wordt, hebben we iets anders verzonnen om in ieder geval mezelf herkenbaar te maken voor lopers uit Overijssel. Ik heb fraaie wandelshirts laten bedrukken met het logo van RTV Oost, zodat ik bijna niet te missen ben.
Nou, de kop is er gelukkig weer af. Bijgaand een gesprekje met de pedicure en wat foto's van het bezoek aan haar praktijk. En nieuw deze keer is dat u rechtstreeks kunt reageren door op het kopje 'reageer' onderaan de site van dit dagboek te klikken en uw reactie achter te laten. U kunt me natuurlijk net als vorig jaar ook tips, adviezen en andere zaken mailen via jaaplooptdevierdaagse@rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.