nieuws

Zolang het maar zwart is...

SC Enschede
SC Enschede
Vijftien titels - waaronder het algeheel landskampioenschap - elf seizoenen betaald voetbal en legendarische wedstrijden tegen Barcelona en het Braziliaanse Santos van Pelé. Abe Lenstra heeft er nog gevoetbald, net als Helmut Rahn. Ziedaar bijna 100 jaar Sportclub Enschede in een notendop.
TV Oost wijdt op Tweede Pinksterdag een tv-special aan deze roemruchte voetbalclub met het karakteristieke zwarte shirt.
In de documentaire ‘Zolang het maar zwart is’ trekt de hele geschiedenis van SC Enschede voorbij, met veel historische beelden. Daarbij is dankbaar gebruik gemaakt van het enorme archief van de Enschedese voetbalclub. Volgens kenner en Voetbal International hoofdredacteur Johan Derksen is het zelfs het mooiste voetbalarchief van Nederland. Naast Johan Derksen vertellen ook spits Jan Jeuring, de trainers Theo Vonk en Dik Reekers en clubicoon Joop Janssen over het roemrijke verleden van de club, waar Johan Cruijff ooit afgetest is omdat hij te licht bevonden werd…
‘Zolang het maar zwart is’ is Tweede Pinksterdag (maandag 24 mei) bij TV Oost te zien om 17.20, 18.20, 20.20 en 23.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.