nieuws

"Preud'homme en Vandereycken zijn twee uitersten"

FC Twente heeft met Michel Preud'homme een trainer aangetrokken, die heel gedreven en tactisch heel sterk is. Dat zegt Roel Clement, die de afgelopen twee seizoenen als trainer van het U19-team bij AA Gent met Preud'homme heeft samengewerkt.
"Hij kiest voor attractief voetbal, heel direct richting het doel. Dat past beter in Nederland dan in Belgie, waar naar mijn mening soms iets te defensief wordt gevoetbald."
Preud'homme is volgens Clement vooral tactisch heel sterk: "Hij is geen 24 uur per dag met voetbal bezig, maar 28 uur. Hij bekijkt alle wedstrijden telkens opnieuw en kan alle tegenstanders heel goed inschatten. Hij gaat ook elke week al vrij vroeg in de week tactisch trainen naar de tegenstander toe. Ik vind het een joviale mens, die Franstalig is, maar perfect Nederlands praat. Hij durft ook overal heel open zijn mening over te geven en langs de zijlijn is hij heel gedreven."

FC Twente had enkele jaren geleden met René Vandereycken ook een Belgische trainer. Maar elke vergelijking tussen deze twee trainers loopt volgens Clement mank: "Vandereycken en Preud'homme zijn niet te vergelijken met elkaar. Ik denk dat het als trainers twee uitersten zijn."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.