nieuws

Zondag 23 mei: best warm hoor!

De noodzakelijke attrributen zijn snel droog.
De noodzakelijke attrributen zijn snel droog.
Eerste pinksterdag stond voor mij voor een groot deel in het teken van wandelen. 's Morgens om acht uur vertrokken en tegen half drie weer thuis. Foei, wat  was het warm!!
Maar gelukkig had ik wel zo'n nieuw shirt aan met het logo van RTV Oost. Zo'n echt ademend shirt, dat ontzettend prettig is met zulk weer. Ik had het trouwens de eerste meters al Spaans benauwd, want ik werd fysiek aangevallen door een vogel. Lopend langs een weiland kwam er ineens een vogel krijsend op me afvliegen, die een keer of tien rakelings langs mijn hoofd scheerde. Ik vermoed dat in het weiland een nest lag, want aan de andere kant van het prikkeldraad wandelde exemplaar nummer twee hevig kwetterend met me mee. Het was nog vroeg, dus ik was waarschijnlijk zo'n beetje de eerste passant van die dag en dat werd als een gevaar beschouwd. Toen ik het paaltje op de hoek van het weiland passeerde, hielden ze meteen op. Slimme vogels!!
Ik ben van Oldenzaal naar Denekamp gelopen en constateerde tussen Denekamp en Tilligte dat iemand op het fietspad een complete EHBO-koffer moet zijn verloren. Het begon met zo'n half kromme verbandschaar, waarna ik de verdere tientallen meters een groot aantal verpakte gaasjes, pleisters en verbanden heb zien liggen. Ik hoop maar dat het niet accuut werd gemist. Daarna dus naar Ootmarsum, Reutum, Fleringen, Weerselo en weer Oldenzaal. En waar het lekker frisjes was begonnen, was het aan de meet echt warm hoor. Wat kan een kraan dan heerlijk zijn om op aan te vallen als je eenmaal binnen bent. Ik vergat in de haast zelfs mijn zonnebril af te doen.....
Komende zaterdag hoop ik toch een paar lopers uit Overijssel tegen te komen. Ik ga naar Lettele om de Harm Boersma's Rododendron wandeltocht te gaan lopen. De 40 kilometer, om precies te zijn. Wie weet tot dan!!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.