nieuws

Twenter Fashion bij TV Oost

Twenter Fashion
Twenter Fashion
Museum TwentseWelle, Roetgerink Mode en het ROC van Twente namen begin dit jaar het initiatief voor een nieuwe Twentse kledinglijn. Studenten van de opleiding Fashion Design kregen de opdracht hedendaagse kleding te ontwerpen die de rijke Twentse textielhistorie symboliseert. De ontwerpen werden gepresenteerd in een spetterende ‘Twenter Fashion Show’ bij Roetgerink Mode in Enter.
Studenten van de afdeling Beeld & Media van het ROC van Twente maakten een tv-verslag, dat volgende week bij TV Oost is te zien.
Van maandag 31 mei t/m vrijdag 4 juni is in een serie korte dagjournaals om 21.50 en 22.50 uur te zien hoe de verschillende kandidaten hun opdracht uitwerken en zich voorbereiden op de finale. Op zaterdag 5 juni is een uitgebreid verslag van die finale te zien om 21.20 uur, met herhalingen om 22.20 en 23.20 uur. De studenten werden bij het maken van het tv-verslag begeleid door regisseur Hans Meijer van RTV Oost.
De finale werd gepresenteerd door actrice en model Leonie ter Braak, tevens bekend als presentatrice van het TV Oost programma En Dan Nog Even Dit.
De modestudenten deden inspiratie op in het museum TwentseWelle en kregen inzicht in ontwerpen, patroontekenen, confectioneren en doorpassen. Een professionele jury heeft de ontwerpen beoordeeld op creativiteit, de link met de Twentse textielhistorie, gebruikte materialen, techniek, uitvoering en commercialiteit.
De jury bestond uit Jacques van Gils, producent van de bekende kostuums, Merle Deterink, programmadirecteur van de Amsterdam International Fashion Week, Danielle van Marle, bedrijfsleidster van Roetgerink Mode, Riet Strijker, gastconservatrice van de textielcollectie van museum TwentseWelle en Riky Vos, docente Fashion Design aan het ROC van Twente.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.