Excelsior'31 onderuit, IJsselmeervogels kampioen

Excelsior'31 is na de 0-1 nederlaag tegen IJsselmeervogels uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap van de zaterdaghoofdklasse. Door het verlies is IJsselmeervogels kampioen.
Excelsior'31 moest winnen om nog aanspraak te maken op het kampioenschap. IJsselmeervogels had genoeg aan een punt.
In een gelijkopgaande eerste helft, kwamen beide ploegen maar moeizaam tot het crieeren van kansen. IJsselmeervogels kreeg de beste mogelijkheden en zag een schot van de lijn gehaald worden. Later ging het alsnog goed voor de bezoekers. Een lange bal leek gemakkelijk verwerkt te kunnen worden door Excelsior keeper Arjan Kok, maar hij maaide volledig over de bal heen, waar Tony Tol naar een lege goal kon lopen en de 0-1 kon aantekenen.
In de tweede helft was de thuisploeg nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar dichterbij dan een kopbal op de lat kwam de ploeg van Dennis Demmers niet.