nieuws

Zaterdag 29 mei: in en rond Lettele

Tegen de vierhonderd deelnemers waren er zaterdag bij de 6e Harm Boersma Rododendron Wandeltocht in en rond Lettele. En ik was er eentje van.
De wekker ging om half zeven, zodat ik keurig op tijd kon vertrekken vanuit de startlokatie midden in Lettele. Gelijk aan het begin werden we verrast met prachtige rododendrons. De route was bewegwijzerd, maar we kregen ook een route-beschrijving mee. En het bleek maar weer eens dat ik geen held ben op dat gebied. Elke aanwijzing was genummerd (bijvoorbeeld: 5. bij t-splitsing rechtsaf) en toen ik bij nummer 6. aan het zoeken was waar we nu ongeveer waren, zei een meneer die me achterop kwam dat we al bij punt 10. waren aangeland.  Dat werd dus niks en die routebeschrijving heb ik vervolgens in de eerstvolgende prullenbak gedeponeerd. Gewoon achter de andere lopers aanlopen en bij de afstand-splitsing zorgen dat ik de kant van de 40 kilometer opging.
Soms had ik het idee dat ik helemaal verkeerd liep, want dan zag ik heel in de verte helemaal niemand voor of achter me. Maar het bleek uiteindelijk allemaal goed te gaan. Onderweg kregen we een flesje lekker drinken en een appel en dat was zeker welkom. Bij een rustpunt trof ik drie mensen uit Overijssel gezellig samen aan de koffie met appelgebak: Marcel en Ciska Logtenberg uit Heeten en Harry Mas uit Raalte. Ik sprak met ze af dat ik ze bij de finish weer zou treffen om een gesprekje op te nemen. Hetgeen geschiedde.
Voor komende zaterdag heb ik mijn zinnen  gezet op de 21e Vjennetocht in Hardenberg. Eigenlijk loop ik liever op zondag, omdat ik de zaterdag altijd dingen als boodschappen en zo wil doen. Maar gelukkig kwam het deze keer zeker wat betreft het weer heel goed uit. En voor komend weekend komt de zaterdag ook beter uit. Zondag immers is er weer straattheater in Oldenzaal en dat wil ik natuurlijk niet missen. Dus wie weet.....tot in Hardenberg zaterdag. Wie me wil mailen: jaaplooptdevierdaagse@rtvoost.nl. Maar u kunt ook een reactie achterlaten in het gastenboek, door op het woord 'reageer' onderaan de pagina te klikken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.