nieuws

Overvallenteams IJsselland boeken resultaat

Overvallenteam
Overvallenteam
De twee overvallenteams van de politie IJsselland hebben de afgelopen maanden 21 verdachten opgepakt voor een serie overvallen in Zwolle, Raalte en Deventer.
Vanaf eind 2009 pleegden de teams overvallen op woningen, bedrijven, snackbars en benzinepompen. De verdachten zijn tussen de 14 en 22 jaar oud.

Zwolle

Drie Zwollenaren van 18, 19 en 22 jaar worden verdacht van gewelddadige berovingen van snackbars in Zwolle. Bij één van die overvallen, op 30 december op snackbar Daisy, bedreigden de verdachten de baby van de eigenaar met een vuurwapen. De drie maken deel uit van een grotere groep die zich bezig hield met diefstal en omkatten van motoren, woninginbraken, mishandelingen en openlijke geweldpleging. Tijdens het onderzoek werden ook 5 andere leden van deze groep opgepakt. Zij zijn tussen de 14 en 21 jaar oud. Bij het doorzoeken van hun woningen werden onder andere (vuur)wapens, munitie, gestolen motoren en fietsen aangetroffen.
Verder werd een 19-jarige Zwollenaar opgepakt voor een overval op een benzinestation aan de Hanekamp in Zwolle. Daarbij werd een medewerkster verwond met een mes.
Drie jongens van 16 en 17 jaar oud zijn aangehouden voor de overval op een pizzakoerier op de Palestrinalaan in Zwolle. Deze drie hebben bekend.

Deventer

De politie pakte in Deventer ook nog eens negen verdachten op voor overvallen op supermarkten, winkels en een benzinestation.
Een serie overvallen op woningen in Deventer en Raalte wordt nog onderzocht. De politie verwacht daar binnenkort verdachten voor aan te houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.