nieuws

Zwolse Halve Marathon Festival LIVE bij TV Oost

Zwolse Halve Marathon
Zwolse Halve Marathon
Hengelo, donderdag 3 juni 2010
Zaterdagavond 12 juni vindt de tiende editie plaats van het Zwolse Halve Marathon Festival. RTV Oost verzorgt van 19.00 tot 22.00 uur een rechtstreekse radio- en tv-uitzending van dit grote sportevenement, waarbij zevenduizend atleten zich door de Zwolse binnenstad wringen. Om alles goed in beeld te brengen wordt onder meer gebruik gemaakt van twee helikopters die laag boven de stad vliegen en zorgen voor een Tour de France-achtige sfeer in de provinciehoofdstad.
Het Zwolse Halve Marathon Festival staat bekend als het gezelligste hardloopfestival van Nederland. Van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij! De atleten worden in de historische binnenstad toegejuicht door tienduizenden enthousiaste supporters. Langs het parcours spelen fanfares, regionale bands en DJ´s. Op de Grote Markt is het onthaal grandioos. De tiende editie van de Zwolse Halve Marathon is extra reden voor een feestje, ‘maar dat mag de wedstrijd niet overvleugelen’, volgens organisator Teun Bouwhuis.
De Groene Land Achmea halve marathon van Zwolle heeft opnieuw een internationaal gemêleerd deelnemersveld. Ook Nederlands marathonkampioen Koen Raymaekers en Hugo van den Broek gaan van start in deze jubileumeditie. Beiden zullen komende zomer deelnemen aan het EK Marathon in Barcelona.
RTV Oost gaat het Zwolse Halve Marathon Festival volgen met helikopters, motorcamera’s en schoudercamera’s. Bij deze monsterklus wordt samengewerkt met het Hilversumse ‘Dutch View’, dat opereert op internationale sportevenementen, en Heli Holland, dat ruime ervaring heeft met dergelijke live tv-spektakels.
Meer informatie over het Zwolse Halve Marathon Festival is te vinden op www.halvemarathonzwolle.nl.
Meer informatie over de programma’s van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl.
(niet voor publicatie)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roel Zweers, projectleider RTV Oost: 074 – 2 456 413 of r.zweers@rtvoost.nl
Bijlage: foto Zwolse Halve Marathon Festival
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.