nieuws

Parijse soes met aardbeienroom

Parijse soes met aardbeienroom
Parijse soes met aardbeienroom
Ingrediënten (ong. 4 pers.):   * 200 gr melk * 100 gr boter * zout * 100 gr bloem * 4 eieren * 750 gr aardbeien * 600 ml slagroom * 3 zakjes vanillesuiker * 3/4 eetl. suiker

Bereiding:

Eerst gaan we een soezendeeg maken en je hebt daar voor nodig melk, boter en zout. Dit doe je in een pan en je brengt het aan de kook, voeg de bloem in een keer toe en roer net zo lang tot het deeg als een bal van de bodem komt. Doe dan het deeg in een kom en roer één voor één de eieren door het beslag met een houten lepel. Zorg dat de eieren goed opgenomen worden in het beslag.
De oven wordt voorverwarmd op ong. 200 graden (hete lucht). Voor een elektrische oven: 225 graden en gasoven stand 4.
Bekleed een bakblik met bakpapier en doe het deeg in een spuitzak. Spuit ong. 4 grote soezen op het bakpapier. Bak de soezen af in ong. 25/30 minuten.
Als de soezen klaar zijn haal je ze uit de oven en snijd ze gelijk half door, en laat ze dan afkoelen.

De vulling! Eerst de aardbeien schoonmaken en pureer daarvan 250 gram en de rest van de aardbeien snijd je in kleine stukjes. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de suiker. Doe vervolgens de aardbeienstukjes door de slagroom en spatel de aardbeienpuree er in slierten doorheen. Verdeel de aardbeienroom over de bodems en leg de deksels erop.
Bestuif met poedersuiker en serveer direct.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.