nieuws

Maandag 14 juni: bij Marga Bult in de tuin

Afgelopen weekend had ik dienst en was er dus geen gelegenheid om aan een tocht mee te doen. Dus maar de maandag uitgekozen om te gaan lopen.
Het was eigenlijk de bedoeling dat ik om 07.00 uur zou vertrekken, maar toen om kwart over zes de wekker ging bleek ik een stekende koppijn te hebben. Veel te vast geslapen, stelde ik vast. Dat vond ik niet echt een lekker begin, dus heb ik een paar aspirines genomen en ben ik weer terug horizontaal gegaan. Al met al ben ik om 12.00 uur weggelopen, maar natuurlijk niet nadat ik de dvd-recorder goed had ingesteld. En dan maar hopen dat ik onderweg niks mee zou krijgen van de verrichtingen van het Nederlands elftal. Ik had gekozen voor de bekende weg: Weerselo - Fleringen - Reutum - Ootmarsum - Tilligte - Denekamp - Oldenzaal. Het ging prima, nergens last van. Maar toen ik Tilligte naderde, bedacht ik me dat het misschien leuk zou zijn om af te buigen richting Lattrop. Ik was dat drukke verkeer een beetje zat en hoopte dat het via de Frensdorferweg en Lattropperstraat wat rustiger zou zijn. Dat viel uiteindelijk wel tegen, want er reed weliswaar niet veel, maar naar mijn gevoel wel veel te hard.
Groot was de verbazing toen ik tegen half vijf ineens een blonde dame ergens in een tuin bezig zag. Dat bleek niemand minder dan Marga Bult te zijn. Die kende ik natuurlijk nog van Babe, maar ook bij RTV Oost komt ze regematig over de vloer. Zij was zo mogelijk nog meer verbaasd om mij daar wandelend aan te treffen. Maar ik vond het een mooi moment om een pauze in te lassen en maakte dus dankbaar gebruik van de uitnodiging om even op het terras achter het huis plaats te nemen. En omdat we ons toch aan het verbazen waren, keek ik er eigenlijk niet eens van op dat radio-collega Tom Meerbeek ineens aan de bel stond. Hij bleek in verband met de ''Zet 'm op 11 toer'' van RTV Oost een afspraak met La Bult te hebben. Dat ging dus live de lucht in bij Hans van Wieren en dat hele verhaal kunt u op deze site (rechts bovenaan) terughoren. Vanzelfsprekend heb ik ook wat foto-materiaal bijgevoegd. Marga  bleek erg onder de indruk en verwende me volop met lekker donker Denekamps brood en een paar wandelsokken, die ze nog ergens had liggen. Dat kwam erg goed uit, want ik had tot dat moment maar drie paar wandelsokken. En heb dus vorig jaar het paar dat ik op de eerste dag in Nijmegen droeg diezelfde dag even uitgespoeld en ze de laatste dag weer ''schoon'' aangetrokken. Nu heb ik dus vier paar en is ook dat probleem weer opgelost.
Nadat ik nog een dikke verse aardbei en een heerlijke Hollandse nieuwe van Marga had gekregen namen we afscheid. Het had allemaal wel een beetje lang geduurd, langer in ieder geval dan een gewone rustpauze, en gelukkig was Tom bereid me een stukje op weg te helpen. Al met al was het een geslaagde dag en dat werd het helemaal toen op de dvd-speler bleek dat Oranje ook nog gewonnen had. Komend weekend hoop ik weer ergens een tocht te vinden waar ik aan mee kan doen. U kunt natuurlijk nog altijd iets in het gastenboek kwijt door hieronder op het woord ''Reageer'' te klikken. Maar u kunt me ook mailen via jaaplooptdevierdaagse@rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.