nieuws

Zomersalade met forel en citroen

Zomersalade met forel en citroen
Zomersalade met forel en citroen
Ingrediënten (4 pers.): * 200 gram pasta (bijv. tagliatelle) * 2 eieren * 75 gram rucola * 1 bosje bieslook * 200 ml crème fraîche * 100 ml melk * 2 el mierikswortel * geraspte schil en sap van 1/2 citroen * suiker * 200 gram gerookte forel * zout en peper

Bereiding:

Zet een pan op het vuur met ong. 2-3 liter water en wat zout en kook daarin de pasta beetgaar. Giet de pasta af, spoel hem af onder koud stromend water en laat hem uitlekken. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
Was de rucola en laat deze uitlekken in een vergiet. Doe dit ook met de bieslook en snijd deze daarna in ringetjes. Roer de crème fraîche, melk, mierikswortel, citroenschil, citroensap en de bieslook glad met een garde en breng het op smaak met zout en peper en een snufje suiker. Als de eieren 8 min. hebben gekookt laat deze dan schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in blokjes. Meng de eieren en de pasta met de saus.
Snijd de vis in stukjes, en spatel de vis en de rucola door de salade en breng evt. op smaak met vers gemalen peper.
Tip: Serveer de salade met een lekker stuk warm stokbrood.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.