nieuws

Finale AB Oost Free Kick Competitie bij TV Oost

Winnaar AB Oost Free Kick competitie 2009
Winnaar AB Oost Free Kick competitie 2009
Leden van 64 voetbalclubs uit Noord en Oost Nederland streden de afgelopen weken tegen elkaar in de AB Oost Free Kick Competitie. Voor de amateurclub die de speler levert met de beste vrije trap ligt €10.000 klaar voor de clubkas. De grote finale vindt morgen plaats in het FC Zwolle Stadion. TV Oost zendt zaterdag 26 juni een uitgebreid verslag uit om 21.20, 22.20 en 23.20 uur.
De Free Kick Competitie wordt al enkele jaren georganiseerd door personeelsvoorziener AB Oost. De deelnemende clubs spelen eerst een interne competitie om de beste spelers af te kunnen vaardigen naar de finale in Zwolle. Alle finalisten staan vermeld op de website www.aboostfreekickcompetitie.nl.
De finale vindt plaats in het FC Zwolle Stadion, waar het doel voor de gelegenheid wordt verdedigd door Kenneth Vermeer, keeper van bekerwinnaar Ajax. Voorafgaand aan de finale worden de spelers klaargestoomd tijdens een clinic van FC Twente spelers Theo Janssen en Luuk de Jong, oud-international Bert Konterman en FC Zwolle doelman Diederik Boer. De algehele presentatie is in handen van Bert van Losser van RTV Oost.
Vorig jaar werd de AB Oost Free Kick Competitie gewonnen door Kay Huzen van voetbalvereniging USV uit Nieuwleusen. Zijn club gebruikte de 10.000 euro voor de aanschaf van een nieuwe statribune, aluminium trainingsdoelen en het onderhoudsfonds.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.