nieuws

Meer details fraudezaak Windesheim bekend

Chr. Hogeschool Windesheim
Chr. Hogeschool Windesheim
Hengelo, 21 juni 2010
Een voormalig directeur van Hogeschool Windesheim in Zwolle wordt ervan verdacht bijna één miljoen euro te hebben verduisterd bij de onderwijsinstelling. Dat blijkt uit een dossier van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst dat in handen is van de regionale omroep RTV Oost. De ex-directeur heeft bekend via zijn bedrijven jarenlang valse facturen te hebben ingediend en zelf voor goedkeuring te hebben getekend. Een zakenpartner fungeerde - zonder het zelf te weten - als financieel uitzendbureau. Beide mannen werden oktober vorig jaar enige dagen vastgezet en verhoord.
Ook wethouder Prinsse van Hardenberg was aanvankelijk verdachte in deze zaak. Als ex-directeur van de Hogeschool werd hij door de hoofdverdachte ervan beschuldigd op de hoogte te zijn van de praktijken. Prinsse is bijna drie maanden verdachte geweest maar bleef op vrije voeten. Hij is inmiddels niet langer verdachte. De strafzaak tegen de twee overgebleven verdachten begint in september.
Vanavond besteedt het TV Oost programma ‘Vandaag de Dag’ om 21.00 uur aandacht aan de details van de fraudezaak. Ook het TV Oost Nieuws besteedt om 16.00 en 18.00 uur aandacht aan de zaak. Radio Oost staat om 17.10 uur uitgebreid stil bij de affaire.
Het eindverslag van de FIOD in de fraudezaak bij Windesheim is vanmiddag vanaf 16.00 uur te vinden op de website www.rtvoost.nl.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob Vorkink - RTV Oost Nieuws
Tel.: 074 – 2 456 457 / E-mail: r.vorkink@rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.