nieuws

Zondag 20 juni: daar is ineens de kapper!!

Het was deze keer gewoon een kwestie van kilometers maken. Ik had helemaal niet gekeken naar een eventuele tocht, dus ben ik maar gewoon het gebruikelijke rondje van ongeveer 35 kilometer gaan lopen.
Kort na zeven uur 's morgens trok ik de deur achter me dicht. In de hoop nou eindelijk eens ergens een ree of iets dergelijks te kunnen ontwaren. Helaas.....het mocht weer niet zo zijn. Blaffende honden op boerenerven waren de enige dierengeluiden die ik meekreeg. En natuurlijk weer veel vogels. In Fleringen hoorde ik de kerkklok de gelovigen naar de dienst van negen uur luiden. En in Tilligte zag ik de kerkklok 10.50 uur aanwijzen. Redelijk op schema, vond ik. Vervolgens ben ik om Denekamp gelopen via de rand van Singraven en toen restte het laatste stuk naar Oldenzaal.
Halvewege kwam daar ineens mijn  vroegere kappper Freddie Bruinink links vanuit het bos aanzetten. Samen met twee dames. Ik wist nog van vorig jaar dat Freddie elke zondag serieus trainde met een vast groepje. Ze zijn met z'n elven en doen allemaal mee aan de 40 kilometer in Nijmegen. Deze keer was Freddie samen met Betsie Seiger (van de meubels) en José Willemsen (van de kinderkleding). Drie oud-ondernemers die er behoorlijk de pas in bleken te hebben. En zo bleek dat het met meer mensen toch leuker is dan alleen. Je kletst wat onderweg en voor je het weet sta je boven aan de Denekamper bult. Zo hoorde ik dat ik ergens in een krant had gestaan. Ik wist het niet, maar later bleek dat het om de Weekendkrant van Twente ging. Op de RTV Oost-pagina was ik weer groot afgedrukt met daarbij de tekst dat ik de Vierdaagse weer ga doen in Nijmegen. Maar ik hoorde ook dat de groep van kapper Freddie een heel hechte groep is, waarbij het lopen van vier keer veertig kilometer min of meer bijzaak is. De gezelligheid staat voorop en iedere Oldenzaler gaat zeker één keer per jaar over de tong.
Maandag 21 juni zijn  we ook weer begonnen met de wekelijkse aandacht aan de Vierdaagse in het programma Goeiemorgen Overijssel. Elke maandag om kwart over tien schuif ik even bij Marcel Spijkerman aan om te vertellen hoe het gaat met de trainingen. Door omstandigheden gebeurde dat deze keer telefonisch, maar het was weer leuk om te doen. Dat gesprek is rechtsboven aan de pagina terug te horen. U kunt me natuurlijk nog steeds mailen met tips en dergelijke op jaapevenlooptdevierdaagse@rtvoost.nl en hieronder kunt u een boodschap kwijt door op Reageer te klikken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.