nieuws

Gedupeerde uit Deventer in 'Recht wat Krom is!'

Recht Wat Krom Is!
Recht Wat Krom Is!
Donderdag 24 juni a.s. is bij TV Oost een nieuwe aflevering te zien van ‘Recht wat Krom is!’, het programma dat onrecht in Overijssel in beeld brengt.
Deze keer is er aandacht voor een inwoner van Deventer die al zestien jaar lang een gevecht levert tegen de gemeente. Gerrit Smit zegt door een fout van de Gemeente Deventer zowel financieel als emotioneel volledig aan de grond te zitten. Hij en zijn vriendin zijn ten einde raad. Tot op de dag van vandaag weigert de gemeente schuld te bekennen.
De Gemeente Deventer heeft in 1995 een aanvraag voor juridische bijstand afgewezen, wat er toe leidde dat Smit geen advocaat in de arm kon nemen. Zo miste hij de juridische bijstand die hij hard nodig had om zijn veelbelovende bedrijf te redden. Smit belandde uiteindelijk in de schuldsanering en heeft tot op de dag van vandaag grote schulden bij familieleden. Door de aanhoudende stress slaapt hij bijna niet meer en heeft hij meerdere hartaanvallen gehad. Na zestien jaar weten Smit en zijn partner Maria niet meer hoe ze nog tot een oplossing moeten komen. ‘Recht wat Krom is!’ neemt daar geen genoegen mee. Verslaggever Rob Vorkink gaat verhaal halen bij de Gemeente Deventer…
'Recht wat Krom is!' is donderdag 24 juni bij TV Oost te zien om 21.30 en 23.30 uur. Het programma is daarna te bekijken via ‘Uitzending Gemist?’ op www.rtvoost.nl.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.