nieuws

Zaterdag 26 juni: de Ronde van Twente

Het evenement beslaat eigenlijk drie dagen (zaterdag, zondag en maandag), maar ik koos alleen voor de zaterdag. En dus liep ik 35 kilometer in de omgeving van Lonneker tijdens de Ronde van Twente.
En deze keer ging dat weer samen met buurvrouw Sylvia. Inez Tammerveld uit Borne (zie 5 juni) had zich eerder al telefonisch bij Sylvia gemeld met de mededeling dat ze in Lonneker zou zijn. En onderweg erheen haalden we ook nog Germa Huitink, een vriendin van de buurvrouw, op. Ik wist me dus weer verzekerd van veel vrouwen om me heen. Jammer was wel dat ik pas bij de startlokatie ontdekte dat ik mijn pet en mijn handdoekje niet bij me had. Vooral het ontbreken van het hoofddeksel zou me wel eens op kunnen breken, maar dat viel achteraf allemaal reuze mee.
Het werd een prachtige route, die gelukkig ook veel door bossen ging. Op zo'n dag ontdek je maar weer eens dat je toch wel in een schitterende omgeving woont. Onderweg kregen we links en rechts ook wat lekkere dingen aangeboden; het was prima voor elkaar. Ongeveer halverwege namen we wat uitgebreider rust bij het bekende chauffeurs-hotel bij Deurningen en dat was natuurlijk een prima moment voor een foto-shoot van de dames. Het lopen ging ons allevier eigenlijk uitstekend af, dus we zijn wel zo'n beetje klaar voor Nijmegen. Ik weet dat Sylvia zondag nog naar een verjaardag in Kloosterhaar (30 kilometer) is gewandeld en dat Inez maandag nog een keer vanuit Lonneker is gaan lopen. Ik hoop komend weekend nog één keer te vlammen door zaterdag de Springendalroute (48 kilometer) en zondag de Peerkestocht in Denekamp (40 kilometer) te lopen. Daarna moet het toch wat rustiger aan kunnen gaan in aanloop naar de Vierdaagse zelf.
Leuk trouwens dat je steeds meer dezelfde mensen tegenkomt. Gezeten aan meer dan welverdiende roseetjes en bier zagen we kapper Freddie en onder meer Betsie (zie 20 juni) weer langskomen. En bij de start werd ik vriendelijk begroet door Hillie en Annie uit Enschede. Die was ik vorig jaar op de maandag, bij het ophalen van de formulieren, in Nijmegen al tegengekomen.
Toen ik het terras opliep bij de finish werd ik aangesproken door Jeanne Mastenbroek uit Hengelo. Hebben die shirtjes met het logo van RTV Oost toch wel degelijk zin, zo blijkt maar weer. Ze vertelde me dat er veel te weinig aandacht wordt besteed aan de Vierdaagse van Apeldoorn. Dit evenement is een week voor Nijmegen en volgens Jeanne veel mooier dan het grootste wandelevenement ter wereld. Wie ben ik om dat te negeren, dus heb ik een gsrpekje met haar opgenomen en uiteraard ook een fotootje van haar gemaakt. Het gesprek kunt u rechtsboven terugvinden. Daar ook de wekelijkse bijdrage die ik elke maandag lever aan Goeiemorgen Overijssel, door even aan te schuiven bij presentator Marcel Spijkerman. 
U kunt me natuurlijk nog altijd allerlei ditjes en datjes mailen via jaaplooptdevierdaagse@rtvoost.nl. Of iets achterlaten in het gastenboek door hieronder op Reageer te klikken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.