nieuws

Opgepakt voor oplichting met kunstofkozijnen

De politie heeft gisteren een man uit Boekelo en een man en een vrouw uit Hengelo opgepakt voor oplichting. De drie verkochten kozijnen, maar leverden niet. 37 gedupeerden hebben aangifte gedaan. Ze hebben voor zo’n 700-duizend euro opgelicht. Het Openbaar Ministerie verdenkt de drie van oplichting, verduistering, valsheid in geschrifte en witwassen. De 37 gedupeerden komen uit heel het land.
Huiseigenaren werden in persoon of soms telefonisch benaderd en overgehaald om kunststof kozijnen te kopen. Vervolgens tekende men een offerte, wat al een koopovereenkomst bleek te zijn. De kopers betaalden de kozijnen vooruit. Het geld werd overgemaakt naar een soort ‘bouwdepot’. Het depot bleek echter een rekening te zijn waarover één van de verdachten kon beschikken. De aangekochte kozijnen werden in de meeste gevallen niet geleverd. Naast de 37 particuliere aangiftes, hebben ook de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en de curator, van de inmiddels gefailleerde bedrijven, aangifte gedaan.
De woningen van de verdachten zijn doorzocht. Administratie, computer- en audioapparatuur, sieraden en twee piano’s zijn voor onderzoek in beslag genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.