nieuws

Maandag 5 juli: lopen voor stichting Youssi

Er kwam een mailtje van Ankelien Mepschen uit Bergentheim met de mededeling dat haar 65-jarige moeder Meini Wassink uit Enter de Vierdaagse van Nijmegen voor het eerst gaat lopen. En ook nog eens voor een goed doel: de stichting Youssi.
De stichting Youssi wil 15.000 euro ophalen voor een dolfijnondersteunende therapie voor de 10-jarige Ismaël Youssef uit Vriezenveen. Ismaël heeft een verstandelijke handicap en de dolfijntherapie op Curacao zou hem heel erg goed kunnen helpen. Toen moeder Meini besloot mee te doen aan Nijmegen, besloot ze er gelijk maar een actie aan vast te knopen. Iedereen uit haar directe omgeving kreeg een formulier onder de neus gedwud met het verzoek een bedrag te doneren. Ze zit inmiddels op rond de vijfhonderd euro en is daar hartstikke blij mee. ,,Ik wilde altijd al een keer in Nijmegen meelopen. Ik heb al een paar keer de week ervoor in Apeldoorn meegedaan en dat is ook geweldig. Maar natuurlijk veel kleinschaliger dan Nijmegen. Ik ben benieuwd''. Het zag er eerder dit jaar bepaald niet naar uit dat haar grote droom uit zou komen. Ze brak een heup en het leek allemaal gedaan met de pret. Maar het bleek een ''mooie breuk'' te zijn en al snel kon ze langzaamaan de training oppakken. Om goed voorbereid straks de vier keer 30 kilometer te kunnen lopen. 
Dochter Ankelien is apetrots op haar moeder. ,,Ik zou het haar niet nadoen. En ik vind het natuurlijk helemaal mooi dat ze dit voor de stichting Youssi doet. Alle hulp is wat dat betreft meer dan welkom. We zijn op de helft van de 15.000 euro en ik hoop dat we binnen afzienbare tijd de droom van vooral Youssi en zijn familie kunnen verwezenlijken''.
Ik heb uiteraard een gesprekje met moeder en dochter opgenomen en dat is rechtsbovenaan deze pagina terug te horen. Verder ook weer een paar foto's en als u wat te melden heeft blijft het mogelijk me te mailen op jaaplooptdevierdaagse@rtvoost.nl. Of u kunt iets achterlaten door op Reageer hieronder te klikken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.