nieuws

Overijssels cabaret in Tijd voor Theater

Tijd voor Theater met Peter Schoof
Tijd voor Theater met Peter Schoof
Hengelo, 6 juli 2010
Het TV Oost programma ‘Tijd voor Theater’ staat de komende weken geheel in het teken van cabaret en stand-up comedy. Eind maart werden in ’t Verborgen Theater in Boekelo tv-opnamen gemaakt van een zestal Overijsselse cabaretiers. Dit gebeurde tijdens de eerste editie van KiKabaret, een cabaretfestival voor het goede doel waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van de Stichting KiKa, die zich inzet voor kinderen met kanker.
Enkele van de leukste fragmenten en conferences uit deze avond zijn de komende drie donderdagen bij TV Oost te zien in ‘Tijd voor Theater’ (aanvangstijd 16.20, 21.30, 22.30 en 23.30 uur).

De volgende cabaretiers komen aan bod:

Donderdag 8 juli: Thijs Kemperink / Robin Bleeker
Thijs Kemperink is een natuurtalent uit Albergen. Op hilarische wijze verhaalt hij op het podium over zijn leven op het platteland tussen de boeren en de koeien. Met zijn vette accent is hij tevens een ware ambassadeur voor het buitenleven. Robin Bleeker uit Haaksbergen behaalde ooit met zijn debuutprogramma de derde plaats in het concours om de Wim Sonneveld Prijs. Hij werd door de jury omschreven als intelligent, met een fantastisch observatievermogen. Ook zijn zang en taalgebruik werden geprezen.
Donderdag 15 juli: Lambert-Jan Koops / WEGmetdeHAAN
Lambert-Jan Koops heeft de afgelopen jaren vooral bekendheid verworven in het oosten van Nederland en was bij TV Oost eerder te zien met zijn voorstelling ‘Dedemsvaart, uw aandacht waard’. Hij weet zijn relaas moeiteloos te voorzien van een grote dosis humor, doldraaiende redeneringen en scherpe observaties. WEGmetdeHAAN is het creatieve collectief van Mark Weghorst en Patrick de Haan. Samen weten zij een wereld te scheppen die voor velen onbereikbaar zal blijven. Hun verhalen ontstaan vanuit het principe van heen-en-weer-schrijven, waarbij de uitdaging is zo te schrijven dat onbekend blijft wie wat heeft geschreven. WegmetdeHaan biedt zekerheid. Misschien…
Donderdag 22 juli: Jos van Beem / Korneel Evers
Veteraan Jos van Beem won samen met Jeroen Hendriksen in 1972 het befaamde festival Cameretten. Korneel Evers vertegenwoordigt de jonge generatie. Hij groeide op in Almelo en Wierden en bereikte in 2005 samen met Arjan Smit en Chris King Perryman onder de naam ‘Brokstukken’ de finale van het VARA Leids Cabaret Festival. Brokstukken speelt sindsdien in theaters door het hele land. Korneel is ook te zien en te horen in verschillende commercials voor televisie en radio. In 2009 was hij te zien in De Badgasten, een improvisatieprogramma van BNN.
Voor meer informatie: Frank Janssen – programmamaker.
Tel.: 06 – 133 09 332 / E-mail: info@dedraaibank.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.