nieuws

Cheesecake met chocolade en gemengd rood fruit

Cheescake met chocolade en gemengd rood fruit
Cheescake met chocolade en gemengd rood fruit
Ingrediënten:   * 150 gram volkoren biscuit * 15 gram geschaafde amandelen(geroosterd) * 80 gram boter * 75 gram pure chocolade * 150 gram fijne tafelsuiker * 250 ml zure room * 600 gram verse roomkaas * 2 grote eieren * 1 theelepel vanillesuiker * gemengd rood fruit

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een springvorm van 23 cm in met boter. Breek de biscuits in kleine stukjes en maal ze met de amandelen fijn in een keukenmachine. Schenk de gesmolten boter erbij en meng tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Schep het mengsel in de springvorm en druk het aan met een spatel, zodat de korst gelijkmatig wordt. Bak het mengsel 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin is.
Zet de oventemperatuur nu op 140 graden.
Smelt de chocolade in een hittebestendig kom, op een pan met nauwelijks kokend water en roer tot de chocolade glad is. Meng dan alle overige ingredienten goed door elkaar en doe dit met een mixer. Schenk dan het mengsel in de springvorm en verdeel het gelijkmatig. Op het laatst schenk je de gesmolten chocolade erbij en dit roer je dan door met een vork. Bak de taart ongeveer 30 minuten, tot de vulling langs de rand gestold is, maar in het midden nog enigszins zacht aanvoelt wanneer u de vorm voorzichtig heen en weer schudt.
Als de cake klaar is, zet dan de oven uit en laat de taart langzaam afkoelen (in de oven). Als de taart is afgekoeld zet hem dan in de koelkast. Verwijder de springvorm en zet de taart op een groot bord en leg daar omheen gemengd vers fruit met evt. ongezoete slagroom.
Tip: De taart smaakt gekoeld het best.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.