nieuws

CSI Twente en finale Jumping Trophy live bij TV Oost

CSI en open Dag FC Twente
CSI en open Dag FC Twente
Paardensportliefhebbers zitten volgende week weer goed bij RTV Oost. De regionale omroep doet zondag 11 juli tussen 12.00 en 18.00 uur live verslag van de finale van Jumping Trophy Overijssel en de Grote Prijs van Twente tijdens de 36ste editie van CSI Twente.Ook Radio Oost doet live verslag van het prestigieuze paardensportevenement op Erve Maathuis in Geesteren.
De live uitzending van TV Oost begint om 12.00 uur met een verslag van de finale van Jumping Trophy Overijssel. In een zevendelige programmaserie werden de afgelopen weken regionale rijverenigingen gevolgd terwijl ze in een springcompetitie toewerkten naar het CSI Twente. In de finale strijden de tien hoogst geplaatste equipes in de hoofdpiste om de officieuze titel ‘Beste rijvereniging van Overijssel’. De finalisten zijn de Heideruiters (Ommen), Molenruiters (Saasveld), Bögelscamp (Denekamp), Sterruiters (Haaksbergen), Dinkelruiters (Denekamp), Hagmolenruiters (Bentelo), Eschruiters (Wierden), Sint Joris (Geesteren) en Het Twentsche Veld (Enschede).
Vanaf 14.30 uur wordt live verslag gedaan van de eerste ronden van de Grote Prijs van Twente. Vanaf 17.00 uur is de finale te zien, met de winning round en de huldiging. Het commentaar bij de uitzending wordt verzorgd door de bekende paardensportcommentator Frits van ’t Groenewout. De presentatie is in handen van Bert van Losser, Hester van den Top loopt als verslaggever over het terrein. Zondagavond is in de sportuitzendingen van TV Oost een uitgebreide samenvatting te zien van CSI Twente.
De crème de la crème van de internationale springsport zal zich dit jaar weer melden in Geesteren voor het CSI Twente. De klassieker maakt deel uit van de prestigieuze Masters League, samen met de gerenommeerde concoursen van Dortmund, Bremen, München, Basel en Frankfurt. Traditioneel komen ook de landelijke ruiters, jonge paarden en pony's volop aan hun trekken.
De uitzendingen vanuit Geesteren worden op gezette tijden onderbroken door live impressies van de Open Dag van FC Twente in De Grolsch Veste in Enschede.
De live uitzending van de finale van Jumping Trophy Overijssel en de Grote Prijs van Twente wordt mede mogelijk gemaakt door PLUS Supermarkten.
De finale van Jumping Trophy Overijssel zie je om 12.00 uur.
De Grote Prijs van Twente en flitsen van de Open Dag van FC Twente zie je tussen 13.00 en 18.00 uur.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.