Stageplaatsen

RTV Oost biedt stageplaatsen met veel leermogelijkheden. Deze worden in samenspraak met de stagebegeleider ingevuld. De mate van variatie, zwaarte van de klussen en mate van zelfstandigheid is afhankelijk van je eigen kunnen en initiatief. Dus met andere woorden: Hoe meer talent jij laat zien, hoe meer taken je tijdens stage mag verrichten en hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt!

RTV Oost, het publieke mediabedrijf voor Overijssel, brengt nieuws en benadrukt de identiteit van de regio. Online en via radio en tv. RTV Oost is de meest geraadpleegde nieuwsbron van Overijssel. We bereiken ons publiek via vele media. Het accent verschuift daarbij razendsnel naar online en sociale media, waar we een leidende rol spelen.

 

Op onze afdeling nieuws is regelmatig plaats voor stagiaires. 

 

Op onze afdeling Nieuws werken verslaggevers en bureauredacteuren intensief samen ten behoeve van de continue nieuwsverslaggeving op radio, televisie en internet en het dagelijkse programma Overijssel Vandaag. Journalistiek onafhankelijk en met oog voor de agenda van de burger. Eerlijk, authentiek, vertrouwd, betrokken en verrassend zijn daarbij de steekwoorden.

Als je bij RTV Oost stage wil lopen, verwachten we dat:

  • Je gedreven bent en niet bang bent om hard te werken
  • Je weet dat Blokzijl en Losser ook bij Overijssel horen
  • Je weet hoe je een nieuwsbericht moet schrijven
  • Je oprecht geïnteresseerd bent in regionaal nieuws
  • Je weet wat 'camjo' is en als zodanig op pad kunt
  • Je weet wat sfeer betekent voor een radioverhaal
  • Je de 'd' en 't' op de juiste plaats kunt zetten
  • Je een representatieve verschijning bent als je op pad gaat

Daar staat tegenover dat je een stageplaats geboden wordt waarvan de inhoud grotendeels door jezelf wordt bepaald afhankelijk van je kunnen en initiatief.

In principe doe je de werkzaamheden die een RTV Oost verslaggever of bureauredacteur ook doet, zoals het maken van reportages, het verslag doen van gebeurtenissen en het voorbereiden en uitvoeren van bureauredactionele werkzaamheden ten behoeve van de nieuwsprogramma’s.

Ben je geïnteresseerd in een stage bij RTV Oost, stuur dan een sollicitatiebrief per e-mail aan de afdeling Personeel & Organisatie via peno@rtvoost.nl . Geef in je brief aan voor welke periode je een stageplek zoekt, welke leerdoelen je hebt en wat je motivatie is om bij RTV Oost te solliciteren. De stagevergoeding bedraagt € 240,00 bruto per maand, incl. reiskosten.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: