nieuws

Donderdag 15 juli: ik ben er klaar voor

Het is even stil geweest in het dagboek, maar dat komt omdat ik de afgelopen dagen erg druk was met mijn gewone werk. Maar er is best nog het een en ander gebeurd en ik kan u verzekeren: ik ben er klaar voor!!
Echt heel veel gelopen heb ik niet meer de afgelopen week. Dat kwam natuurlijk vooral ook door dat warme weer. Wel heb ik zaterdag nog een keertje heen en weer naar Fleringen gewandeld. Van bordje 1,6 naar bordje 11,6 en weer terug; de trouwe lezer zal dit bekend in de oren klinken. Goeiendag, wat was het drukkend warm. Ik vertrok  tegen half negen 's morgens en was iets voor twaalven weer thuis.  Onderweg veel water gedronken en bij de tweede doorkomst in Weerselo mijn handdoekje bij een benzinepomp in koud water gedompeld en om mijn nek gelegd. Heerlijk was dat. Het was weer een nieuwe ervaring en ik vond eigenlijk dat ik nu wel genoeg voorbereid was. Komende week zal blijken of dat echt zo is.
Deze week heb ik mijn werk een beetje misbruikt ten behoeve van de voorbereidingen. In het kader van onze zomertour Zet 'm op 11 was ik woensdag de radioverslaggever in Delden; de hele dag leuke onderwerpen zoeken voor een radio-item in deze keer dus Delden. Ik had 's morgens al ergens gezien dat mevrouw Mudde pedicure was en waagde de gok. Ik belde kort na vieren bij haar aan met de vraag of ze mijn voeten eens extra onder handen wilde nemen. Zou ik er gelijk en microfoon bij houden zodat we er samen een leuke bijdrage van konden maken. Ze wilde graag meedoen en een half uur later verliet ik met grondig gemasseerde en onderhouden voeten het pand. Vanaf deze plaats nog een driewerf woord van dank aan mevrouw Mudde, de pedicure in Delden.
En nu begint dus de tijd te dringen. Komende maandag moet ik me in Nijmegen melden om mijn deelnemers-polsbandje op te halen. Zodat ik dinsdag vol goede moed de eerste etappe kan gaan lopen.  IK hoop natuurlijk dat er nog veel Overijsselse deelnemers zijn die het gele petje van vorig jaar meenemen en ook opzetten. Ik ben in ieder geval duidelijk herkenbaar aan de speciaal aangeschafte RTV Oost-shirtjes en het jasje met het logo. Zie daarvoor de bijgaande foto's. Als geluidsfragment heb ik het gesprekje bijgevoegd, dat ik maandag had met Marcel Spijkerman in Goeiemorgen Overijssel. En komend week (ook maandag al) ben ik drie keer per dag te horen: om 06.15 uur in Klaar Wakker, om 10.15 uur in Goeiemorgen Overijssel en om 14.15 uur in Goeiemiddag Overijssel. En uiteraard houd ik dagelijks het dagboek bij, als het even kan met gesprekjes en foto's van Overijsselse deelnemers.
U kunt me natuurlijk nog altijd mailen op jaaplooptdevierdaagse@rtvoost.nl of u kunt hieronder een reactie achterlaten. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.