nieuws

Maandag 19 juli: de kop is eraf!

Met een biertje binnen handbereik is dit het eerste verhaal ''vanuit de koers''. De kop is eraf en morgen gaan we echt beginnen
Vanmorgen om kwart over zes bij Bert in de uitzending heb ik verteld hoe de dag er verder ongeveer uit zou gaan zien. Daarna zijn we (Dorien heeft me gebracht) tegen achten vertrokken.  Het was druk onderweg en we zagen in Wijchen dus net de trein voor onze neus wegrijden. Dorien had dat allemaal grondig uitgedokterd. Op een dag als vandaag is Nijmegen natuurlijk een zo goed als onneembare veste en toch moet je er als wandelaar heen om je deelnamebewijs op te halen. We zouden in Wijchen de trein pakken die ons in tien minuten in Nijmegen afzette. Het was er inmiddels gezellig druk, maar toch kon ik zo doorlopen en heb ik mijn registratie als deelnemer live in de uitzending bij Maarten (de vervanger van Marcel) volbracht.
Toen was het zoeken naar mensen uit Overijssel. Ik heb de hele dag zo'n herkenbaar RTV Oost-shirt aangehad, maar daar sloeg eigenlijk niemand op aan. Dus ben ik op een gegeven moment zelf maar tafels langs gegaan om mensen te vragen waar ze vandaan kwamen. En zo kwam ik al snel bij Greetje van den Berg en haar zoon Leon Dragt uit IJsselmuiden terecht. Hij doet voor het eerst mee met zijn moeder, die de Vierdaagse al vaker heeft gelopen. Uiteraard heb ik met beiden een gesprekje opgenomen en ze op de gevoelige plaat vastgelegd.
Vervolgens zijn we naar het hotel net buiten Arnhem afgereisd, waarna Dorien me na een een lekkere lunch verlaten heeft. En nu moet ik het dus helemaal alleen doen. Hoewel.....ik krijg erg veel morele steun via sms en email. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe laat de start morgen nu precies is. Ik heb begrepen dat het voor de lange afstanden (dus ook voor mij) een uur tot anderhalf uur eerder wordt, in verband met de hitte. Nu maar hopen dat die pendelbus hier er ook op berekend is en dat ik dus al om 01.30 uur kan vertrekken. Je kan het bijna beter de Viernachtse noemen als je die tijden hoort. Hoe dan ook: morgen krijgt u uitgebreid verslag van de eerste echte loopdag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.