nieuws

Dinsdag 20 juli: zowaar twee blaren!!

Het moest er natuurlijk een keer van komen. Ik heb vandaag, op de eerste dag van de Vierdaagse, twee blaren opgelopen. Onder elke kleine teen eentje. De mevrouw van Sportmassage Apeldoorn heeft ze verwijderd. Hoop ik.
In verband met de te verwachten hittte was de starttijd een uur vervroegd en dus ging om 01.15 uur de wekker. Zodat ik om 02.00 uur in de bus kon zitten die ons naar de start bracht. Ik had hooguit een kleine drie uur geslapen, maar troostte me met de gedachte dat ik wat dat betreft niet de enige zou zijn. Het was al gezellig druk bij de start en vooral die studenten zorgden weer voor een geweldige sfeer. Dat was me vorig jaar ook al opgevallen. Om precies 03.00 uur klonk het startschot en iedereen had gelijk de pas er goed in. Het was immers zaak te profiteren van dat vroege starten en al veel kilometers te hebben afgelegd als die zon eenmaal aan de einder zou verschijnen. Toen ik mijn spullen pakte om bij Bert in de ochtenduitzending verslag te doen, werd ik aangeschoten door Wim Haverkate uit Goor. Even later sloot Jan van 't Ende uit Wierden zich bij ons aan, zodat we even gezellig konden kuieren over die eerste dag.
Problemen waren er vier uur later, toen ik bij Maarten in Goeiemorgen Overijssel acte de presence zou geven. De apparatuur viel steeds uit en dus kon van een fatsoenlijk gesprek met de wekelijkse mandenvlechter uit Raalte, waarvan me de naam maar niet te binne wil schieten, geen sprake zijn. Misschien kan dat later deze week nog goedgemaakt worden. Om kwart over twee meldde ik me vanuit de bus, die onderweg was naar het hotel. Ook daar problemen met de verbinding, zodat ik het onderhoud met Marcel in Goeiemiddag Overijssel telefonisch moest doen.
Ik had tijdens een stop in de stand van de wandelbond, waar ik een abonnement  op heb genomen, een gesprekje opgenomen met Sylvia Hoegen uit Bathmen. En uiteraard ook een foto genomen. Verder onderweg ook wat foto's gemaakt om te laten zien hoe gezellig druk het soms is, maar ook hoe eindeloos lang de rij wandelaars kan zijn. Vooral de dijk tussen Oosterhout en Nijmegen, de welbekende laatste loodjes, was zwaar. Maar omwonenden hadden gelukkig goed gehoor gegeven aan de oproep van de organisatie.....er was water in overvloed.
Na iets meer dan tien uur wandelen was ik over en kon ik de bus opzoeken. Na een paar uurtjes slaap ontdekte ik twee mogelijke blaren, onder elke kleine teen zat er eentje. Gelukkig is er een blarenpost in het hotel en zonder al te lang wachten werd ik van het probleem afgeholpen. Dat hoop ik althans. Morgen gaan we op voor de tweede dag en is de vertrektijd weer normaal: 04.00 uur. Dat betekent dat ik lekker kan ''uitslapen'' tot 02.15 uur. Tot morgen!!!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.