nieuws

Knapperige mini-loempia

Mini-loempia's
Mini-loempia's
Ingrediënten (ca.20 stuks): * 225 gr filodeeg * 50 gr mihoen * 50 gr taugé * 150 gr witte kool * 1 wortel * 1 ui * 80 gr champignon * 15 gr verse gember * 2 takjes koriander * 125 gr half om half gehakt * 1 eetl. sojasaus * 1 eetl. vissaus * zout en peper * maizena

Bereiding:

Laat eerst het deeg ontdooien, dan gaan we de mihoen in heet water leggen tot ze zacht zijn en knip ze dan met een schaar in kleine stukken. Maak de groenten schoon en snijd de kool,wortel en de ui in zeer dunne reepjes. Maak de champignon`s schoon en hak deze fijn. Dan gaan we de gember schillen en raspen. De koriander gaan we wassen en laat deze uitlekken en snijd het dan fijn. Meng alle voorbereide ingredienten met het gehakt, de sojasaus en de vissaus en breng het mengsel op smaak met wat zout en peper.

Leg de deegbladen uit en roer de maizena glad met ca. 1 eetl. water. Leg telkens ca. 1 eetl. vulling op het onderste 1/3 deel van het deegvel en zorg ervoor dat de onderste
hoek van het vel naar je toe wijst. Vouw het vel van onderaf over de vulling. Klap de beide buitenste punten naar binnen en rol het geheel strak op. Plak de bovenste punt van het vel met de aangemaakte maizena. Maak op deze wijze rolletjes tot de ingrediënten op zijn.
Frituur de rolletjes (180 graden) zo`n beetje 2 tot 3 minuten en laat ze dan uitlekken op een stuk keukenpapier. 
Tip: Serveer de loempiaatjes met chilisaus en komkommer.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.