nieuws

Eerste Johan Cruijff Schaal voor FC Twente

FC Twente heeft voor het eerst in haar historie de Johan Cruijff Schaal gewonnen. In de Amsterdam ArenA won de ploeg van Michel Preud'homme volkomen verdiend van Ajax. Luuk de Jong was met de enige treffer matchwinner.
FC Twente ging goed van start en zette het overwicht om in enkele kansen. Het verdiende daarmee al vroeg de voorsprong. Spits Luuk de Jong reageerde alert op een foute pass van Maarten Stekelenburg. Hij kon alleen op de doelman af en rondde beheerst af. Ook na de goal bleef de regerend landskampioen de betere ploeg en liet het goed voetbal zien. Het middenveld van Twente was oppermachtig en beheerste zo de wedstrijd. Vlak voor rust leek de wedstrijd zo goed als beslist. Luis Suarez kon na een wilde tackle op Cheick Tioté met rood van het veld.
Na rust controleerde FC Twente de wedstrijd. De ploeg had weinig moeite met Ajax en had het aan zichzelf te wijten dat het nog spannend was tot aan het einde. Na het landskampioenschap heeft FC Twente opnieuw een prijs, de Supercup, aan de erelijst toegevoegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.