nieuws

Proloog Eneco Tour live bij TV Oost

Hengelo, woensdag 4 augustus 2010
De Eneco Tour, het belangrijkste meerdaagse wielerevenement van Nederland en België, heeft dit jaar gekozen voor Steenwijk als startplaats. Op dinsdag 17 augustus gaat de etappewedstrijd uit de UCI ProTour van start met een proloog door de straten van het Overijsselse vestingstadje. TV Oost doet van 14.40 tot 17.00 uur met meerdere camera’s live verslag van de proloog, met wedstrijdcommentaar door Nico Wantia. Ook Radio Oost zal geregeld live overschakelen naar Steenwijk.
Steenwijk staat drie dagen lang helemaal in het teken van de wielersport. Op maandag 16 augustus worden de ploegen gepresenteerd aan het publiek. Na de proloog op dinsdag, die zal bestaan uit een parcours van ongeveer vijf kilometer door de straten van Steenwijk, vertrekken de 180 deelnemende renners woensdag voor de eerste etappe van Steenwijk naar Rhenen. Daarbij zal er eerst nog zo'n vijftig kilometer door Overijssel gereden worden. De Eneco Tour bestaat uit acht ritten die deels in Nederland en deels in België worden verreden. De vorige editie werd gewonnen door de Noor Edvald Boasson Hagen.

VIP-kaarten te winnen bij Radio Oost

Radio Oost haakt op de Eneco Tour in door 10 X 2 VIP-kaarten ter beschikking te stellen in het programma 'Goeiemiddag Overijssel' (13.30 – 16.00 uur). Van maandag 9 t/m vrijdag 13 augustus zal presentator Oene Loonstra elke dag twee vragen stellen die met de Eneco tour en/of het wielrennen te maken hebben. De beller met het juiste antwoord wint twee kaarten voor het VIPtourcafé. Daar kun je onder het genot van gratis drankjes en hapjes de aankomst van de etappe van dichtbij meemaken.
Meer informatie over de uitzendingen van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl. Alle verdere informatie over de Eneco Tour is te vinden op www.enecotour.com.
Voor meer informatie:
Frans Leushuis – Chef RTV Oost Sport
Bijlage: foto Eneco Tour 2009 – rechtenvrij te gebruiken

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.