nieuws

FC Twente vergeet te scoren in Kerkrade

FC Twente heeft het openingsduel tegen Roda JC niet weten te winnen. In Kerkrade kreeg de ploeg van Michel Preud'homme voldoende kansen, maar scoren leek een te moeilijke opgave.
FC Twente was de bovenliggende partij en oogde erg dreigend doordat er goed gebruik gemaakt werd van de ruimte die er lag. Het was echt de eindpass die te wensen over liet. Tot aan de goal liet de regerend kampioen goed voetbal zien, maar het was uiteindelijk slordig in de voorzetting. Toch had Twente in de eerste helft al op voorsprong kunnen komen. Wisgerhof, Tiendalli, Tioté en de Jong lieten de mogelijkheden echter onbenut.
Na rust kwam Roda fel uit de kleedkamer. Dat leek de thuisploeg uit te putten, want al vroeg in de tweede helft koesterde de Limburgers het gelijkspel. Roda speelde gegroepeerd en hield de linies kort op elkaar.  Met het inbrengen van debutant Chadli leek Twente op voorsprong te komen, maar zijn schot werd knap gekeerd door Tyton. Twente kreeg nog wel een behoorlijk aantal kansen, maar de scherpte ontbrak. Aan de andere kant kwam Twente nog goed weg. Mads Junker plaatste een kopbal bovenop de lat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.