nieuws

Zonder rijbewijs na alcoholcontrole

teveel gedronken
teveel gedronken
Maar liefst 6 automobilisten, waarvan twee beginnende bestuurders en een bromfietser zijn hun rijbewijs dit weekend hun rijbewijs kwijtgeraakt, omdat ze met drank op reden.
Ook kreeg een dronken fietser een bekeuring, omdat hij dronken op een auto botste. Zondagochtend werd op de A1 een Duitser van de weg gehaald omdat hij de volledige breedte van de weg nodig had. De man uit Nordhorn negeerde stoptekens en kon nauwelijks praten toen de politie hem uiteindelijk aanhield.
Een beginnend bestuurder uit Diepenheim knalde in de nacht van zaterdag op zondag over een vluchtheuvel op de Stationsweg in Markelo en ramde een lantaarnpaal. Naast zijn rijbewijs, kon de man ook het kentekenbewijs van de auto inleveren, vanwege de schade.
Een andere beginnend bestuurder, een 19-jarige man uit Hengelo botste met drank op tegen een hekwerk aan de Veldmaterstraat. Hij reed door, maar de politie kon hem kort na het ongeval toch aanhouden.
En in Losser knalde zaterdagavond een alcomobilist uit die plaats op een lantaarnpaal aan de Nitertweg. Ook hier kon de politie via getuigen de man achterhalen in Enschede. Het rijbewijs van de man bleek in 2008 al ongeldig te zijn verklaard.
Een man uit Neuenhaus werd zondagochtend vroeg door de politie aangehouden, omdat hij met 110 kilometer per uur over de Ossenmaatstraat in Oldenzaal reed. Na controle bleek hij onder invloed van drank te zijn.
Een 39-jarige man uit Nijmegen moest in de nacht van zaterdag op zondag bij een drankcontrole op de Oosterweilandweg in Vrienzenveen zijn rijbewijs inleveren.
Een bromfietser uit Vroomshoop raakte in de nacht van zaterdag op zondag zijn bromfietscertificaat kwijt na een alcoholcontrole op de Prins Clausstraat in Vroomshoop.
En in Enschede stak een dronken fietser zondag rond het middag uur de Volksparksingel over en botste daarbij op een auto. Hij raakte daarbij licht gewond en bleek onder invloed van alcohol.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.