nieuws

Opsporingsbericht: getuigen gezocht in zaak Erol

De politie is in de moordzaak van de 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk op zoek naar getuigen die meer weten over een speciale polyester zak.
De zak met daarin lichaamsdelen van Erol werd op 22 juni teruggevonden in de Steenwijker Aa net buiten de gemeentegrens van Steenwijkerland. De lichaamsdelen waren verpakt in een zandkleurige polyester zak van 53 x 115 cm. Over de volle lengte van deze zak loopt in het midden een stiknaad. De zak kan worden gesloten door middel van een klep met klittenband. Het weefsel van de zak is opgebouwd uit (creme)wit en gele draad.
Halil Erol werd sinds zaterdag 6 februari vermist. Het laatste contact had hij die zaterdag rond middernacht met zijn ex-vrouw. De volgende ochtend, zondag 7 februari, is met zijn mobiele telefoon gebeld vanaf de grensovergang Megchelen, vlakbij Zevenaar. Omdat hier geen gesprek tot stand is gekomen, is onduidelijk of dit Halil Erol zelf is geweest.
Een maand later, op maandag 8 maart rond 22.45 uur, werd de auto van Halil Erol, een zilvergrijze Daewoo Lanos model hatchback, brandend aangetroffen op de Kerklaan in Haren (provincie Groningen). Opvallend was dat de kentekenplaten van de auto waren verwijderd.
Justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. De politie hoopt via http://www.politieonderzoeken.nl informatie van burgers te krijgen over deze specifieke zak maar ook over de herkomst, de producent en het gebruiksdoel waarvoor deze zak oorspronkelijk geproduceerd is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.