nieuws

Theatercorso live te volgen bij TV Oost

Theatercorso
Theatercorso
RTV Oost gaat voor het derde achtereenvolgende jaar het Theatercorso in Sint Jansklooster live uitzenden.
Het kleurrijke bloemencorso zal vrijdagmiddag 20 augustus te volgen zijn via TV Oost. Vanaf 14.00 uur wordt de eerste rondgang van de corsowagens in beeld gebracht. 's Avonds zal om 20.10 uur een compilatie te zien zijn met alle hoogtepunten uit de bonte stoet praalwagens. Het complete verslag is nogmaals te zien op zondag 22 augustus vanaf 14.00 uur.
Het Theatercorso van Sint Jansklooster gaat zijn 42ste jaargang in. Wat begon met een aantal versierde boerenwagens als eerbetoon aan koningin Wilhelmina, is uitgegroeid tot een compleet rijdend theater, gehuld in miljoenen dahlia's. Dit jaar strijden vijftien wagens om de eer. Toeschouwer zien de ene wervelende show na de andere voorbij trekken. Met schitterende wagencombinaties die soms twintig meter lang en tien meter hoog zijn en waarin soms wel vierhonderdduizend bloemen zijn verwerkt. Tussen de wagens door marcheert een keur aan muziekkorpsen, showbands en dweilorkesten.
Het Theatercorso vindt dit jaar plaats op vrijdag 20 augustus, met een middagcorso om 14.00 uur en een avondcorso om 20.30 uur. Op zaterdagmiddag 21 augustus vindt het Corsofestival plaats, waarbij alle corsocreaties opgesteld staan in de dorpskern. Meer informatie is te vinden op www.theatercorso.nl.
De live-uitzending van het Theatercorso Sint Jansklooster wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Meppel-Steenwijkerland, Tamek Groep Accountants en Belastingadviseurs en Interfloor Tapijt en Vinyl uit Zwartsluis.
Voor meer informatie: RTV Oost: 074 – 2 456 456 / varia@rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.