nieuws

Rode kaart Suk leidt verlies GA Eagles in

GA Eagles heeft haar eerste competitiewedstrijd verloren. Sparta Rotterdam was in de Adelaarshorst met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Andries Ulderink.
GA Eagles, dat met Padt, Heerkens, Van den Ouweland, Vogelsang en Pedro met vijf nieuwelingen in de basis begon, had in de beginfase moeite met Sparta. Mayele had al na een minuut een goede mogelijkheid, maar zijn harde kopbal werd gekeerd door Padt. De eerste beste kans voor GA Eagles was meteen raak. Pedro bediende de vrijstaande Patrick Gerritsen, die binnen kon schieten. In de eerste helft kregen beide ploegen mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. De grootste kansen waren voor GA Eagles, maar de thuisploeg verzuimde afstand te nemen.
Na rust kwam dat de Deventer ploeg duur te staan. GA Eagles moest na 55 minuten met tien man verder. Invaller Joey Suk kwam met gestrekt been in en kreeg de rode kaart van scheidsrechter Sanders. Daardoor kantelde de wedstrijd. GA Eagles kon elf Spartanen niet van scoren weerhouden. Strootman en Abdul bogen de stand om in 1-2. GA Eagles ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar kon geen punt meer uit het vuur slepen.

Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam 1-2

1-0 Gerritsen (8)
1-1 Strootman (62)
1-2 Abdul (71)
Geel: Pedro, Vosselman (GA Eagles), Downey (Sparta Rotterdam)
Rood: Suk (GA Eagles/55)
GA Eagles: Padt, Droste, Bus, Heerkens, Vosselman, Van den Ouweland (Parnela/64), Vogelsang (Suk/46), Hollart, Gerritsen, Van der Biezen, Pedro (Janota/62).
Sparta Rotterdam: Krul, Downey (Bentem/66), Kras, Knol, Slijngard, Van Dieren, V.d. Berg, Strootman, Duarte, Mayele (Abdul/70), Godee (John/56).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.