nieuws

Overstroming Dinkel

Zoals het er nu naar uit ziet hoeven er geen mensen worden geëvacueerd in het overstromingsgebied van de Dinkel. De hulpdiensten zeggen dat rond 16.00 uur het hoogste punt van de overstroming is bereikt.
Eerder werden voor de zekerheid wel hotelkamers vastgelegd om eventueel evacués op te kunnen vangen. De hoofdweg tussen Losser en Overdinkel is de enige begaanbare weg tussen die plaatsen. Zo'n beetje alle wegen rond en over de Dinkel zijn overstroomd. De natuurgebieden Lutterzand en de Zandbergen zijn ook afgesloten. 
De brandweer is druk bezig met het leggen van zandzakken op de meest kritische plaatsen. In het hele stroomgebied van de Dinkel zijn zogenoemde dreigpunten. De verwachting is dat het hoogste punt pas morgenochtend wordt bereikt. Er zijn nog geen mensen geëvacueerd. De brandweer, politie, de waterschappen en andere diensten hebben een crisisteam ingericht.
De politie is bezig met het wegsturen van ramptoeristen die op de hoofdweg tussen Losser en Dinkel. De ramptoeristen belemmeren de hulpdiensten bij hun werk. De politie vraagt mensen om vooral weg te blijven.
Door de overstroming is de Losserloop in Losser afgelast. De wedstrijd, waar jaarlijks honderden lopers aan meedoen, ligt grotendeels onder water. Een deel van het parcours loopt door het ondergelopen natuurgebied De Zandbergen bij Losser.
Foto's overstroming Dinkel:
Afhaalpunten zandzakken: 
Op de gemeentewerf aan de Ravenhorsterweg in Losser (adres op kaart) zijn de zandzakken af te halen en ook bij de firma Egberink aan de Weverstraat in Overdinkel (adres op kaart) liggen de gratis zakken klaar.
Calamiteiteninformatie: 
De hulpdiensten doen officiële mededelingen via pagina 123 van RTV Oost Teletekst. Voor vragen kan gebeld worden met het algemene nummer van de politie: 0900-8844.

Rest van Overijssel:

In de rest van Overijssel steeg het rivierwater zaterdag ook, maar de situatie is niet kritiek geweest. In de Deventer wijk Vijfhoek staan kelders en kruipruimten nog steeds onderwater. Daar zijn pompen ingezet om het water weg te krijgen.
Meer nieuws over de wateroverlast in Overijssel:

Situatie Duitsland:

In het Duitse Gronau is het centrum van de stad overstroomd. Het ziekenhuis dat direct aan de Dinkel ligt is rondom afgedamd met zandzakken.

YouTube-filmpje situatie Dinkel aan de Duitse kant van de grens:


Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.