nieuws

Presentatie rapport Jansen Steur live bij TV Oost

Jansen Steur
Jansen Steur
Hengelo, 31 augustus 2010
Komende donderdag 2 september presenteert de Commissie Lemstra haar nieuwe bevindingen tijdens een persconferentie in Enschede. De commissie heeft voor de tweede maal onderzoek gedaan naar de gang van zaken rond het vertrek van neuroloog Jansen Steur uit ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede. TV Oost doet vanaf 12.00 uur live verslag van de presentatie van het rapport.
In het nieuwe onderzoek bekeek de commissie Lemstra op verzoek van de Tweede Kamer ook wat het ziekenhuis deed voor de patiënten ná het vertrek van de omstreden specialist. De voorzitter van de commissie, prof. dr. W. Lemstra, zal het rapport donderdag overhandigen aan prof dr. J.H. Kingma, voorzitter van de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente. De heer Kingma zal hierna een korte verklaring afleggen.
Neuroloog Jansen Steur werd door het toenmalige ziekenhuisbestuur van het Medisch Spectrum in 2004 stilzwijgend aan de kant gezet na ernstige verdenkingen van verslaving, vervalsen van recepturen en cannabisgebruik. De zaak kwam aan het licht toen de arts nog steeds aan het werk bleek te zijn, nu in Duitse klinieken. Tientallen ex-patiënten willen dat de neuroloog zich voor de rechter verantwoordt voor foutieve diagnoses.
’s Avonds besteedt het TV Oost programma ‘In de Wandelgangen’ uitgebreid aandacht aan de affaire, met onder meer een overzicht van de gebeurtenissen tot nu toe. ‘In de Wandelgangen’ is te zien om 21.15, 22.15 en 23.15 uur. Op www.rtvoost.nl is een speciaal ‘Dossier Jansen Steur’ aangemaakt, met meer informatie over deze zaak.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob Vorkink - RTV Oost Nieuws
E-mail: r.vorkink@rtvoost.nl
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.