nieuws

'MST liet patiënten aan hun lot over'

Ook na het vertrek van de omstreden neuroloog Jansen Steur uit het ziekenhuis MST in Enschede in 2004 zijn patiënten van hem aan hun lot overgelaten.
Dat blijkt uit het tweede onderzoek van de commissie onder leiding van de Hengelose oud-burgemeester Lemstra, die de affaire rond de ex-neuroloog in het Enschedese ziekenhuis onderzocht. Voormalig topman Ramaker heeft de inspectie voor de Gezondheidszorg zelfs nooit geïnformeerd over de medische fouten die Jansen Steur maakte. De ex-neuroloog stelde tientallen foutieve diagnoses, waardoor tientallen mensen gedupeerd werden. Omdat het MST niets deed, wil een aantal gedupeerde patiënten van Jansen Steur dat voormalig MST-topman Ramaker strafrechtelijk wordt vervolgd.
Overigens had ook de huidige bestuursvoorzitter Kingma te weinig oog voor de affaire, aldus de onderzoekscommissie. Het Medisch Spectrum Twente heeft ondertussen tien patiënten opgespoord, die niet wisten dat er sprake was van een foutieve diagnose. Raadsman Drost, die namens de oud-patiënten optreedt, vindt dat de onderzoekscommissie uiterst mild oordeelt over de huidige bestuursvoorzitter Kingma.

Het rapport:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.