nieuws

FC Zwolle koploper na zege bij Dordrecht

FC Zwolle heeft de koppositie in de Jupiler League veroverd. De ploeg van trainer Art Langeler was met 1-2 te sterk voor FC Dordrecht.
FC Zwolle kreeg al snel een tik te verwerken in Dordrecht. De thuisploeg kwam na vijf minuten op voorsprong via voormalig Zwolle-speler Lopes. Doelman Boer zag er niet sterk uit. In een gelijkwaardige eerste helft kregen beide ploegen kansen. Van der Haar, Van Polen en Slot kregen namens Zwolle mogelijkheden. Vlak voor rust vond Zwolle het net. Slot schoot een vrije trap fraai binnen.
Na de thee nam Zwolle het heft in handen. De bezoekers creëerden veel kansen en verdienden de overwinning. Die kwam tot stand door een treffer van Sjoerd Ars, 1-2. Op aangeven van invaller Wildschut passeerde Ars doeman Van der Ploeg. Van Polen, Ars en Slot hadden even daarvoor een aantal kansen om zeep geholpen en kregen later ook kansen op meer. Dordrecht werd nog gevaarlijk via Quekel, maar zijn inzet was te slap.
FC Zwolle is door de zege op doelsaldo koploper in de Jupiler League. De ploeg van trainer Art Langeler deelt de koppositie met GA Eagles, Cambuur en Helmond Sport.

FC Dordrecht - FC Zwolle   1-2

1-0 Lopes (5)
1-1 Slot (43)
1-2 Ars (77)
Arbiter: Cairo
Geel: Sequeira (FC Dordrecht), Van der Haar, Botteghin (FC Zwolle)
Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg, Cairo, Van Muyen, Versluis, Van Hintum, Sequeira, Coster, Aouragh (Lazic/80), Kalisse (Jongebloet/84), Quekel, Lopes.
Opstelling FC Zwolle: Boer, Bakkati, Botteghin, Reijnen, Tissingh, Van Polen (Wildschut/76), Slot, Van der Haar, Van den Berg (Bakker/76, Schreurs (Olijve/46), Ars.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.