nieuws

Buma dialectfestival zondag bij TV Oost

Sabine Uitslag
Sabine Uitslag
Komende vrijdagavond is het Theater aan de Parade in Den Bosch het decor voor het allereerste Buma Dialectfestival. Acht regionale omroepen hebben voor deze gelegenheid een streektaalartiest uit hun provincie afgevaardigd. Voor Overijssel is dat zangeres Sabine Uitslag, die het lied ‘Loat mie los’ ten gehore zal brengen. Het Buma Dialectfestival is komend weekend te zien bij alle regionale omroepen in Nederland. TV Oost zendt het festival zondag uit.
Sabine Uitslag is bekend als Tweede Kamerlid voor het CDA maar zingt ook al jaren in de band Spinrock. ‘Loat mie los’ is een Twentse rockballad, waarbij Sabine samenwerkte met tekstschrijfster Monique Sleiderink. Het duo kwam op het idee voor het nummer tijdens een festival over streek- en wereldtalen in Hellendoorn. De overige zeven afgevaardigden naar het Buma Dialectfestival zijn Equal Souls (Omrop Fryslân), JW Roy (Omroep Brabant), Bert Kamping (RTV Drenthe), Psicho (Omroep Flevoland), Jack Vinders (L1), Hans ten Have & Band (RTV Noord) en Bennie Hek en de Houdoe's (Omroep Zeeland).
Het Buma Dialectfestival is onderdeel van Buma NL, een groot seminar en showcase festival voor het Nederlandstalige lied dat dit jaar zijn première beleeft in de Brabantse hoofdstad. Het Dialectfestival wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting ROOS die de belangen van de publieke regionale omroepen behartigt. Doel is dat talent uit de regio zich kan presenteren en dat tevens het belang van dialect en streektaal binnen de Nederlandstalige muziek wordt onderstreept.
Zondag 12 september bij TV Oost om 11.00 en 15.00 uur en ‘s avonds om 21.10, 22.10 en 23.10 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.