nieuws

TV Oost van start met dorpskroniek van Buurse

Ina Brouwer
Ina Brouwer
In de serie ‘Tussen Kerk en Kroeg’ volgt de regionale omroep TV Oost het dagelijks leven in een kleine Overijsselse gemeenschap. Vanaf vrijdag 10 september staat dertien weken lang het plaatsje Buurse centraal.
De inwoners worden onder meer op de voet gevolgd bij de voorbereidingen op de jaarlijkse Volksfeesten, waarvoor traditioneel alles uit de kast wordt gehaald. Maar ook andere aspecten van het Buurser dorpsleven komen aan bod. Zoals de Buurser Revue, het bloeiende verenigingsleven, de twee kerken en natuurlijk de boeiende inwoners.
In de eerste aflevering maakt de kijker kennis met Henny van den Posten, die zich verdiepte in de geschiedenis van het dorp aan de Buurserbeek. Henny heet eigenlijk Henny Lutje Berenbroek maar zoals veel inwoners van Buurse staat hij bekend onder zijn bijnaam. Het dorp tegen de Duitse grens kent een merkwaardige tweedeling. Rondom de rooms-katholieke kerk bevindt zich een kern en aan de andere kant van een oude es ligt de andere kern. Daar staat de hervormde kerk. Maar de bevolking is kerkelijk gemixt.
In Buurse wordt op dit moment volop geklust. De sacristie van de katholieke kerk wordt opgeknapt en in de andere helft van het tweelingdorp nemen vrijwilligers ‘Gebouw Irene’ onder handen. Het pand hoort bij de hervormde kerk en Henny van den Posten heeft er de sleutel van. De camera van TV Oost volgt tevens de voorbereidingen op de vijftigste Buurser Revue. Die zal voor het eerst in haar geschiedenis in de openlucht worden gehouden, met als gevolg dat de spelers geplaagd worden door muggen…
‘Tussen Kerk en Kroeg’ is met ingang van 10 september elke vrijdag te zien bij TV Oost om 16.20, 21.30, 22.30 en 23.30 uur en op maandag om 16.40 uur. Tussen Kerk en Kroeg is ook te bekijken via ‘Uitzending Gemist’ op de website www.rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.