nieuws

Daverende lachsalvo's bij show 'Helligen Hendrik'

Helligen Hendrik
Helligen Hendrik
Helligen Hendrik keert terug op de podia in het oosten van het land. En hoe! Na een afwezigheid van anderhalf jaar brengt de toornige Tukker een compleet nieuw programma op de planken, met de welluidende titel: "Nôh".
In de show zien we Hendrik aanvankelijk ploeteren als werkkracht van de plaatselijke plantsoenendienst. Hij wordt daarbij terzijde gestaan door zijn 'assistent' Schoffel-Gertje, een simpele geest met onvermoede taltenten. Al snel wordt duidelijk dat Hendrik een grondige hekel heeft aan het schoffelen en harken in de buitenlucht. Hij heeft een groter doel voor ogen: een politieke carrière. En die komt er ook. Met alle gevolgen van dien.
Vanzelfsprekend gaat Helligen Hendrik ook in deze show weer ouderwets tekeer tegen alles wat hem niet zint in onze maatschappij en dat is nogal wat. Familiedagen, bevallingen, levende kerststallen, klootschieters, de Partij voor de Dieren en vooral…vrouwen. Hendrik heeft er een uitgesproken mening over. Vooral als het gaat om zijn eigen schoonmoeder. In "Nôh" raast en tiert hij met onaflatende energie, in onvervalst dialect en met een vette knipoog want een avondje Helligen Hendrik is vooral een avond onbedaarlijk lachen. Uit de voorverkoop blijkt de populariteit van Hendrik en enkele theaters hebben hierdoor zelfs een extra voorstelling kunnen boeken.
Helligen Hendrik bracht in 2007 en 2008 oudejaarsconferences op de planken. De shows werden door TV Oost uitgezonden en dat bracht Hendrik ineens regionale vermaardheid. Naast zijn tirades in de theaters verzorgt Hendrik ook een wekelijkse radiocolumn op Radio Oost. Het personage van Hendrik wordt vertolkt door cabaretier Bert Eeftink. De rol van Schoffel-Gertje wordt gespeeld door Paul Schabbink, tevens het muzikale genie in de voorstellingen. De twee zijn beiden werkzaam bij regionale zender RTV Oost. In totaal worden er het komende theaterseizoen- verspreid over de hele provincie Overijssel - zo'n 20 voorstellingen gegeven. De aftrap is op vrijdag 1 oktober in Theater de Caroussel in Ommen.
Meer info over Hendrik is te vinden op www.helligenhendrik.nl  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.