nieuws

Preventief fouilleren bij FC Twente-Inter

De politie mag dinsdag rond de wedstrijd FC Twente-Internazionale preventief fouilleren in de binnenstad en in een gebied rondom stadion De Grolsch Veste.
FC Twente speelt dinsdag de eerste wedstrijd in de Champions League. Burgemeester Den Oudsten heeft drie veiligheidsgebieden ingesteld, waar preventief gefouilleerd mag worden. Den Oudsten neemt de maatregelen omdat bij eerdere Europese thuiswedstrijden is gebleken dat het plotseling onrustig kan worden in de binnenstad. Rond de wedstrijden met Olympique Marseille en Fenerbahce braken er rellen uit op de Oude Markt.
De verordening geldt in Enschede voor de volgende drie gebieden:
- Het centrum in de binnenstad van Enschede, zijnde het gebied omsloten door de Ripperdastraat, de Ruyterlaan, Fortuynplein, Hengelosestraat, Molenstraat, Oldenzaalsestraat, Boulevard 1945, Mooienhof, Ledeboerstraat, Kuipersdijk, Beltstraat, Koningstraat, Haaksbergerstraat en rotonde Haaksbergerstraat/ Boulevard/ Ripperdastraat.
- Gebied rond de Grolsch Veste, zijnde het gebied omsloten door de gemeentegrens van Enschede, de Hengelosestraat, de Auke Vleerstraat en het Twentekanaal en het gebied omsloten door de Kanaalstraat en de Lonnekerbrugstraat.
- De invalswegen van Enschede, zijnde de A35/N35 vanaf de gemeentegrens, de Haaksbergerstraat/N18 vanaf de gemeentegrens, de Oldenzaalsestraat vanaf de gemeentegrens, de Weerseloseweg vanaf de gemeentegrens, de Deurningerstraat, de Gronausestraat, de Oostweg, de Zuiderval, de Westerval en de Auke Vleerstraat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.