FC Zwolle aan kop na benauwde zege bij RBC

FC Zwolle heeft vrijdag een zware bevochten zege geboekt op bezoek bij RBC. De ploeg uit de provinciehoofstad zegevierde door een doelpunt van Sjoerd Ars in de absolute slotseconde, 0-1. Door de overwinning neemt FC Zwolle de koppositie over van Eindhoven, dat bleef steken op 1-1 bij Helmond Sport.
Ars had al drie kansen onbenut gelaten, maar de aanvaller wist in extremis alsnog het net te vinden met een klassieke frommelgoal. De zege van Zwolle was wel verdiend, maar goed was het spel allerminst. Daarbij kreeg de ploeg van trainer Art Langeler bijval van Cuco Martina, die tien minuten voor tijd met rood moest inrukken. De middenvelder van RBC ging onbesuisd door op invaller Frank Olijve.
Voor dat moment speelde FC Zwolle niet groots. In het eerste bedrijf vielen er slechts twee kansen te noteren voor FC Zwolle. Alleen Sjoerd Ars werd twee keer gevaarlijk, maar zijn kopbal (over) en schot (doelman Christianen) troffen geen doel. RBC werd twee keer gevaarlijk via Ralf Seuntjes, maar beide pogingen misten overtuiging.
Na rust werd FC Zwolle iets beter. De ploeg van trainer Art Langeler kreeg ook mogelijkheid via Sjoerd Ars, maar de aanvaller die de vorige twee seizoenen nog tot 33 treffers kwam bij de club uit Roosendaal, ontbeerde wat geluk in de afronding. Verder werd de ploeg uit de provinciehoofdstad nog gevaarlijk met een aantal vrije trappen van Arne Slot. Zwolle leek genoegen te moeten nemen met 0-0, maar in de slotfase kwam de ingeving van Sjoerd Ars, die daarmee zijn oude werkgever een enorme kater bezorgde.

RBC Roosendaal - FC Zwolle  0-1