nieuws

UITRadio Overijssel primeur voor Nederland

UITRadio Overijssel
UITRadio Overijssel
Hengelo, maandag 13 september 2010
Unieke samenwerking RTV Oost, De Stentor en TC Tubantia

Donderdag 23 september vindt in Overijssel een unieke radio-uitzending plaats. De regionale omroep RTV Oost werkt samen met de dagbladen De Stentor en Twentsche Courant Tubantia in het avondvullende programma ‘UITRadio Overijssel’. Van 18.30 tot 23.00 uur zijn er live bijdragen van verslaggevers in zeven Overijsselse theaters. De luisteraar kan hierdoor als het ware ‘tot op de rand van het podium’ komen. Net als in een sportuitzending wordt de hele avond overgeschakeld naar de verschillende locaties, waarbij wordt gesproken met artiesten, schouwburgdirecteuren en theaterliefhebbers. Deze vorm van samenwerking tussen de regionale dagbladen en de regionale omroep is een primeur voor Nederland.
De deelnemende theaters aan ‘UITRadio Overijssel’ zijn Hoftheater Raalte, Theater Bouwkunde in Deventer, Theater Odeon de Spiegel in Zwolle, Rabotheater Hengelo, Theater de Voorveghter in Hardenberg en Theater De Kappen in Haaksbergen. Ook zal worden overgeschakeld naar Kunstenfestival Grenswerk in Enschede. De presentatoren van Radio Oost krijgen gezelschap van gastpresentatoren Theo Hakkert (TC Tubantia) en Dick Laning (De Stentor). In de uitzending zal worden gesproken met onder anderen Ernst Jansz en vertegenwoordigers van het Orkest van het Oosten en Toneelgroep Oostpool.
UITRadio Overijssel is een initiatief van Peter Schoof, de maker van het TV Oost programma ‘Tijd voor Theater’. In de studio in Hengelo is hij de centrale presentator. Peter krijgt de hele avond gezelschap van de Overijsselse gedeputeerde Dick Buursink, die onder meer cultuur en media in zijn portefeuille heeft.

UITRadio Overijssel is donderdag 23 september van 18.30 tot 23.00 uur te beluisteren bij Radio Oost. Van 17.30 tot 18.00 uur is er een voorbeschouwing in het programma Kunstkwartier. Meer info over UITRadio Overijssel is te vinden op www.rtvoost.nl.  
Radio Oost is te ontvangen via de kabel en via de FM-frequenties 89.4 in Twente, 97.9 in Deventer en omstreken, 95.6 in Salland en 99.4 in de Kop van Overijssel.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Schoof, programmamaker RTV Oost: 074 – 2 456 456 of p.schoof@rtvoost.nl
Bijlagen: foto presentatoren UITRadio Overijssel – rechtenvrij te gebruiken
V.l.n.r.: Theo Hakkert (TC Tubantia), Peter Schoof (RTV Oost), Dick Laning (De Stentor)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.