nieuws

Moordverdachte Steenwijk al eerder in de fout

Moordverdachte
Moordverdachte
De 33-jarige man uit Meppel die sinds eind augustus vastzit voor betrokkenheid bij de dood van Halil Erol uit Steenwijk heeft in 1997 een vrouw vermoord in zijn toenmalige woonplaats Noordwolde.
De 29-jarige fysiotherapeute Anne-Marie van Loon uit Vinkega was het slachtoffer. Ze werd in de nacht van 10 op 11 oktober 1997, na een vrijpartij op een parkeerplaats bij de Spokeplas in Noordwolde op beestachtige manier van het leven beroofd.
De man had het slachtoffer opgepikt in een horecazaak. Een opmerking van de vrouw zou de Noordwoldiger zo hebben gekrenkt dat bij hem de stoppen doorsloegen. De dader, die destijds zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, is toen veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs voor doodslag met verkrachting.
Het Pieter Baan Centrum verklaarde de dader verminderd toerekeningsvatbaar. Uit een onderzoek van het centrum bleek toen dat de man leed aan een sterk minderwaardigheidsgevoel dat hij verborg door bravoure optreden. Tijdens zijn TBS werd al gewaarschuwd voor herhaling.
Het voorarrest van de man uit Meppel werd vorige week met twee weken verlengd. Halil Erol werd sinds begin februari vermist, ledematen van hem zijn inmiddels gevonden in de Steenwijker Aa bij Eesveen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.