nieuws

Nieuwe serie ‘Lieder, Land & Leute’ bij TV Oost

Chantal
Chantal
Zondag 12 september ging bij TV Oost een gloednieuwe serie van start van 'Lieder, Land & Leute', het programma boordevol muziek, landschappen en mensen uit de Alpenlanden. 'Lieder, Land & Leute' combineert de top van de Volkstümliche muziekgroepen en artiesten met adembenemende landschappen en humor. Het programma heeft een nieuwe presentatrice gevonden in de persoon van de Nederlandse zangeres Chantal, die zeer goed vertrouwd is met de Volkstümliche muziek. Ze is al jaren zeer populair in Duitsland en Oostenrijk en stond zelfs wekenlang op 1 in de Oostenrijkse Airplaycharts.
‘Lieder, Land & Leute’ zal vanaf 12 september twaalf weken lang elke zondag te zien zijn bij TV Oost om 10.00 en 13.00 uur, met een herhaling op maandag om 12.35 en 13.35 uur. In elke aflevering wordt een Oostenrijkse, Duitse of Noord-Italiaanse regio aan de kijkers voorgesteld. Muziekgroepen en artiesten verzorgen daarbij optredens op locatie.
In de tweede aflevering is presentatrice Chantal opnieuw te gast in het Passeiertal in Zuid-Tirol. Ze gaat er op zoek naar sporen van de Tiroler verzetsheld Andreas Hofer, die weerstand bood aan de Franse bezetting ten tijde van Napoleon. Verder maakt ze kennis met de Zuid-Tiroler en Italiaanse keuken. Natuurlijk begroet ze ook de nodige muzikale gasten. Op sfeervolle locaties wordt opgetreden door Marc Pircher, Doris Russo, Patrick & Seine Freunde, Oswald Sattler, Geschwister Niederbacher en Gottfried Würcher.
Meer informatie over de programma’s van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.