nieuws

FC Zwolle alleen koploper na zege op Telstar

FC Zwolle heeft vrijdagavond de koppositie in de Jupiler League verstevigd. De ploeg van trainer Art Langeler won thuis van Telstar, 3-0.
FC Zwolle, dat met de vaste elf aantrad in het eigen stadion, begon wat aarzelend aan het duel. In de beginfase waren er kleine mogelijkheden voor beide ploegen. Na ruim twintig minuten nam de druk van FC Zwolle toe. De thuisploeg gooide de schroom van zich af en creëerde kansen. Eric Botteghin was gevaarlijk met een omhaal, maar trof geen doel. Na een half uur spelen was het wel raak. Sjoerd Ars kopte raak uit een afgemeten voorzet van Bram van Polen. Even later was Ars opnieuw dicht bij een treffer, maar zijn tweede kopbal was niet precies genoeg. Na klungelen ind e verdediging kreeg ook Telstar een goede kans. Narsingh wist echter niet te profiteren.
Na de thee gooide FC Zwolle het duel snel op slot. Danny Schreurs ontsnapte, omspeelde zijn directe tegenstander en rondde koelbloedig af, 2-0. Arne Slot was dicht bij het derde Zwolse doelpunt, maar de middenvelder schoot nipt over. Sjoerd Ars was twintig minuten voor tijd wel trefzeker. De topscorer van FC Zwolle kon vrij doorlopen en maakte beheerst af. FC Zwolle speelde het duel vervolgens zonder problemen uit.
FC Zwolle staat door de overwinning alleen aan kop in de Jupiler League. Concurrent SC Cambuur verloor thuis in de laatste minuut van BV Veendam, 0-1. FC Eindhoven is de nieuwe nummer twee, met een punt minder dan FC Zwolle.

FC Zwolle - Telstar   3-0

1-0 Ars (31)
2-0 Schreurs (47)
3-0 Ars (73)
Arbiter: Van der Scheer
Geel:
Opstelling FC Zwolle: Boer, Bakkati, Botteghin, Reijnen, Tissingh, Slot, Schreurs (Olijve/67), Van der Haar (Wildschut/75), Van Polen, Ars, Van den Berg.
Opstelling Telstar: Varkevisser, Correia, Smit (Kurbegovic/68), Promes, Tesselaar, Haddad, Fafiani, Korpershoek, Narsingh (Brands/85), Holwijn (Gyasi/64), De Vogel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.